[AUDIO] Marius Cocioran pune la punct planul de bătaie pentru examenul olimpic! “E un avantaj faptul că am antrenorul alături de mine”

Atleţii români care participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo au parte de condiţii spartane în cantonamentul de la Matsudo, unde se află într-o carantină totală şi trebuie să respecte cu stricteţe regulile anti-COVID impuse de organizatori. Tricolorii îşi împart timpul între perioadele petrecute in camere şi orele de antrenament, alte deplasări nefiind permise. Între atleţii prezenţi la Matsudo se află şi reşiţeanul Marius Cocioran, care a remarcat faptul că umiditatea din aer şi căldura creează sportivilor serioase probleme la antrenamente. Pe de altă parte, condiţiile de pregătire din cantonament au fost unanim apreciate ca foarte bune. În plus, Marius Cocioran se pregăteşte sub directa îndrumare a antrenorului Octavian Măzăran, avantaj pe care nu l-a avut la Londra şi Rio.

“Chiar mă bucur, sunt fericit că este şi el alături de mine, deoarece la precedentele două ediţii ale Jocurilor Olimpice, din păcate, nu a putut face deplasarea. Acum, consider că este un avantaj faptul că este alături de mine şi o să am ajutorul necesar. Mă simt chiar foarte bine, sunt încrezător şi bucuros. Abia aştept competiţia, sper ca totul să decurgă foarte bine, să nu intervină nimic.Sunt cumva liniştit pentru că am reuşit să mă calific pentru a treia oară. Îmi doresc să obţin cel mai bun rezultat al carierei mele, şi cred că pot face acest lucru”, a spus olimpicul Marius Cocioran.

“Din punct de vedere sportiv, dorim cel puţin ca Marius să realizeze un nou record naţional, precum şi o clasare cât mai onorabilă pentru România. Marius Cocioran se alătură, iată, lui Francisc Vaştag şi Luminiţei Dobrescu, ceilalţi doi mari sportivi din judeţul Caraş-Severin care au participat, în calitate de reprezentanţi ai unor cluburi din Reşiţa, la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice. În cazul de faţă, Marius reprezintă Clubul Sportiv Municipal şi Clubul Universitatea Reşiţa. Ne dorim ca Marius să devină un exemplu pentru tinerii practicanţi de sport din Reşiţa şi din Caraş-Severin”, a declarat la rândul său antrenorul Octavian Măzăran.

Marius Cocioran va concura pe 5 august în proba de 50 km marş. Concursul va avea loc la Saporro,  la aproximativ 800 de kilometri de capitala Japoniei, unde temperaturile sunt ceva mai scăzute. Startul probei de 50 de km marş se va da la ora locală 5.30, tocmai pentru a se evita arşiţa din timpul zilei.

De același autor

Related Articles