[AUDIO] Marius Cocioran, evoluţie onorabilă la Mondialul american

S-a tras cortina peste cea de-a 18-a ediţie a Campionatelor Mondiale de atletism în aer liber – Oregon 2022. În ultima zi a Mondialului american a fost programată proba de 35 de km masculin, la care a participat şi reşiţeanul Marius Cocioran. După o cursă foarte rapidă, la startul căreia s-au aliniat 50 de mărşăluitori de top, sportivul nostru a ocupat locul 38, cu timpul de 2 ore, 43 de minute şi 27 de secunde. Ultimii kilometri au fost cei mai dificili, spune Marius Cocioran.

” A fost o cursă foarte tare, s-a plecat extraordinar de tare și am fost nevoit să plec și eu cu plutonul în acest ritm. Prima parte, primii 20 de km, chiar am fost în grafic pentru ceea ce am dorit, adică un nou record național. Din păcate, în ultima parte, când a început și soarele să bată mai puternic, cumva am cedat și nu am mai reușit să obțin ceea ce îmi am dorit. Nu am mai putut ţine ritmul până la sfârșit.”

Marius nu a reuşit să stabilească un nou record al României, dar va mai avea o şansă în această vară. Antrenorul Octavian Măzăran:

” A fost o cursă grea, o cursă foarte rapidă, o cursă în care s-a realizat cel mai bun timp pe această probă de 35 de km marș. Noi am încercat să facem un nou record național. În prima jumătate a cursei Marius s-a simțit foarte bine, eram cum spunem noi “pe record”, dar în partea a doua s-a resimțit și nu a reușit. Suntem bucuroși totuși că a terminat cursa între primii 40 de sportivi, ţinând cont că mulți dintre participanţi nu au terminat această cursă. Şi-a spus cuvântul şi oboseala acumulată, Marius a fost la a opta cursă în acest an şi la a patra pe 35 de km. Dar noi luăm partea bună, luăm această cursă ca pe un antrenament pentru viitoarea competiție, Campionatul European care va avea loc în luna august la Munchen. Vom merge acolo cu gândul de a face totuși un nou record național în această probă”, a declarat tehnicianul Octavian Măzăran.

Actualul record al României pe 35 km (2 ore şi 38 de minute), a fost stabilit tot de Marius Cocioran, la începutul acestui an.

Cele mai citite

Related Articles