[AUDIO] Marius Cocioran, cetăţean de onoare al Reşiţei!

Mii de ore petrecute pe traseele de antrenament, sute de ore de efort dus la extrem în competiţii, trei participări la Olimpiadă şi peste 100 de medalii cucerite în carieră. Pentru toate acestea, comunitatea îi mulţumeşte sportivului Marius Cocioran. Ambasadorul marşului reşiţean în ţară şi în lume devine cetăţean de onoare al municipiului. Un titlu pe deplin meritat, care trebuia acordat poate mai devreme, spune primarul Reşiţei, Ioan Popa.

“Am acordat titlul de cetățean de onoare, zic eu, poate și puțin târziu, în sensul că Marius Cocioran merita mult mai mult. Este o persoană care ne-a reprezentat la întâlniri sau la competiții de nivel mondial, Olimpiade, și merita acest lucru. Mulțumesc colegilor mei care au fost de acord cu acordarea acestui titlu de cetăţean de onoare. În luna ianuarie o vom face, probabil într-un cadru festiv”, a spus primarul Ioan Popa.

Marius Cocioran s-a arătat impresionat de iniţiativa comunităţii locale:

“Vă dați seama că mă simt onorat că am primit acest titlu de cetățean de onoare al Reșiței. Chiar mă bucură faptul că munca, eforturile mele în sport au fost răsplătite cu acest titlu și aș dori să mulțumesc pe această cale întregii comunități locale, cetățenilor din Reșița, oficialităților locale din Reșița și nu în ultimul rând și Formului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin, care au înaintat această propunere. Pentru mine este o onoare, o mare onoare să primesc acest titlu. Nici nu pot să exprim în cuvinte ceea ce simt.

Eu, ca de obicei, sunt la treabă, chiar acum am venit de la antrenament. Chiar după Anul Nou voi pleca în cantonament. La data de 4 ianuarie eu și Narcis Mihăilă vom pleca în Portugalia și o să stăm aproximativ două luni acolo în pregătire. Când ne vom întoarce vor începe și competițiile principale din 2023. Obiectivul major al anului viitor este, bineînțeles, Campionatul Mondial, care va avea loc la Budapesta în luna august; iar obiectivul pe termen mai lung este acela de calificare la Jocurile Olimpice din 2024″, a declarat Marius Cocioran.

Marius Cocioran s-a născut la Reșița în data de 10 iulie 1983. În anul 2008 a absolvit Facultatea de Inginerie Economică din cadrul Universității Eftimie Murgu, iar trei ani mai târziu a devenit absolvent al Școlii Naționale de Antrenori. În 2012, veteranul marşului românesc a terminat şi cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul UEM.


În total, sportivul antrenat de profesorul Octavian Măzăran a câștigat peste 100 de medalii în toate competițiile, deținând în prezent şi două recorduri naționale, la 50 și 35 de km marș. A bătut de cinci ori recordul național – de patru ori în proba de 50 de km marș și o dată în proba de 35 de km.


Primul său record național a fost stabilit în anul 2012 la Campionatul Mondial de marș pe echipe de la Saransk-Rusia – rezultat care i-a adus și cea dintâi calificare la Jocurile Olimpice, Londra 2012.
Ultimul record național, stabilit anul trecut la Campionatul European de Marș pe echipe de la Podebrady, i-a asigurat calificarea la Olimpiada de la Tokyo.
Sunt doar câteva repere ale unei cariere prodigioase, care, din fericire, n-a rămas neobservată. Felicitări, Marius Cocioran!

Cele mai citite

Related Articles