[AUDIO] Marius Cocioran, abonat la Olimpiadă! “Sper ca de această dată să mă clasez între primii 25”

Mărşăluitorul reşiţean Marius Cocioran a primit cu satisfacţie vestea calificării la cea de-a treia Olimpiadă din cariera sa. Confirmarea oficială venită din partea forului atletic international i-a adus linişte, mărturiseşte experimentatul sportiv care deţine recordul national pe distanţa de 50 de km. Anul acesta, în cadrul Cupei Europei de la Podebrady, Marius a reuşit să-şi bată pentru a patra oară propriul record, reuşind să încheie cursa într-o oră, 55 de minute şi 29 de secunde. Cel mai titrat mărşăluitor al României speră să mai bată odată recordul la cursa olimpică de la Tokyo, unde îşi doreşte să se claseze între primii 25:

“Am primit confirmarea că sunt calificat oficial la Tokyo şi bineînţeles că sunt foarte bucuros şi liniştit totodată, pentru că, aşa cum am mai spus, nu eram 100% sigur. Acum sunt liniştit şi foarte fericit, mai ales ţinând cont că sunt calificat la a treia ediţie a Jocurilor Olimpice. Pentru mine este un lucru mare.  Acum încerc să fac pregătirea în aşa fel încât la momentul Tokyo să fiu în cea mai bună formă. Bineînţeles că acolo îmi doresc să obţin un rezultat mai bun. Obiectivul meu la Jocurile Olimpice este să-mi îmbunătăţesc cea mai bună performanţă, cea pe care am realizat-o recent la Cupa Europei. Dacă voi reuşi acest lucru, am speranţe că voi obţine şi un loc cât mai bun. Sper şi îmi doresc să vin între primii 25. Momentan sunt în pregătire în Buziaş şi cel mai probabil voi sta aici până înainte de plecarea la Tokyo, pentru că sunt foarte mulţumit de condiţiile de aici. Am tot ce-mi trebuie, şi trasee de antrenament, şi refacere, şi linişte, şi aer curat. Pentru mine, toate condiţiile sunt întrunite aici, la Buziaş. Împreună cu antrenorul meu am ales să stăm şi să ne pregătim aici.  Sunt încrezător şi, cu experienţa acumulată la celelalte Olimpiade, sunt convins că acum va fi cel mai bine”, a declarat Marius Cocioran.

Sportivul cu dublă legitimare CS Universitatea-CSM Reşiţa este al şaselea atlet care obţine calificarea la Tokyo, după Florentina Iuşco şi Alina Rotaru, la săritura în lungime, Claudia Bobocea, 1.500 m, Daniela Stanciu, la săritura în înălţime şi Alin Firfirică în proba de aruncarea discului.

România are în prezent  86 de sportivi calificaţi pentru Jocurile Olimpice la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.

Cele mai citite

Related Articles