[AUDIO] Luptătorii reşiţeni, fruntaşi la Jimbolia. Urmează “Cupa Hercules”!

Cei mai tineri luptători ai Reşiţei s-au numărat printre fruntaşi la Memorialul “Gheorghe Tapalagă”. Două locuri I şi două locuri III au obţinut sportivii din capitala Banatului de Munte, într-o competiţie zonală care a devenit deja tradiţie la Jimbolia. Cu amănunte, antrenorul reşiţean Florin Dinţă:

„Este o competiție de tradiție care a ajuns anul acesta la cea de-a 23-a  ediție. Am participat cu sportivi de la Clubul Sportiv Şcolar și de la Clubul Sportiv Municipal din Reşiţa. De la Municipal a participat Andrada Dință, care a ieșit pe locul I la categoria 32 de kg. De la CSS Reşiţa au urcat pe podium trei sportivi: Iulia Miharț, locul I la fete 37 de kg, Andrei Croitoru, locul III la categoria 25 de kilograme, şi Ianis Safer, locul III la categoria 32 kg. Sunt rezultate bune, având în vedere că sportivii de la CSS Reșița sunt la prima experienţă într-un asemenea concurs. Andrada are deja ceva palmares și experiență,  pentru ea nu a fost ceva nou. Au participat sportivi de la cluburile CSS Hunedoara, CSS Timișoara, CSM Timișoara, CSS Lugoj, CSM Reşiţa şi CSS Reşiţa.”

Pe finalul sezonului, tinerele speranţe ale luptelor reşiţene vor mai participa la Cupa Hercules, turneu de tradiţie care va reuni la start luptători din întreaga ţară. Este un concurs amical, care trezeşte însă ambiţii mari, spune tehnicianul Florin Dinţă, cel care este şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte din Caraş-Severin:

“Este o competiție cu tradiție inițiată de antrenorul emerit Adrian Dacica. Ea este organizată de Asociația Județeană de Lupte Caraș-Severin, împreună cu cluburile CSM și CSS Reşiţa, în parteneriat cu Primăria orașului Băile Herculane și cu susținerea financiară a Consiliul Județean Caraş-Severin. Deja şi-au anunțat participarea peste 20 de cluburi. Sunt deocamdată în jur de 250 de sportivi. Până în data de 9 decembrie încă se mai pot înscrie cluburi. Vor veni grupări sportive din toată țara.

Este o competiție amicală, dar una puternică, pentru că aici se încheie sezonul şi începe pregătirea pentru anul următor. Cupa Hercules se adresează în special categoriilor U 15, juniori III și juniori IV. Noi vom participa cu 32 de sportivi, atât de la CSS, cât şi de la CSM Reșița”, a precizat tehnicianul reşiţean Florin Dinţă.

De același autor

Related Articles