[AUDIO-FOTO] Luptătoarea reşiţeană Alina Vuc a redevenit campioană naţională în oraşul ei natal! “Noroc că se tot ţin Naţionalele la Reşiţa, cu această ocazie mai ajung şi eu acasă!”

Între sportivii medaliaţi cu aur la Campionatele Naţionale de lupte de la Reşiţa s-a aflat şi Alina Vuc, cea mai titrată luptătoare a României şi mândria școlii reşiţene de profil. Sportiva legitimată acum la Steaua Bucureşti a câştigat fără emoţii un nou titlu naţional la categoria 53 de kg:

„Mă bucur că Federația Română de Lupte și organizatorii de la Reșița au făcut toate eforturile pentru ca acest campionat național să aibă loc într-o perioadă atât de dificilă pentru noi, pentru toată lumea. Pentru mine concursul a fost destul de ușor. Antrenamentele pentru mine sunt tari și, drept urmare, concursul este ușor. Noroc că se tot ţine Campionatul Naţional la Reşiţa, cu această ocazie mai ajung şi eu pe acasă. Acum ne pregătim pentru Campionatul Mondial, care ar trebui să aibă loc în Serbia, la finalul lunii decembrie. Sper că lucrurile nu se vor înrăutăți și sper că nu se va anula concursul. Ne pregătim centralizat cu lotul național și, chiar dacă nu va avea loc Campionatul Mondial, ne vom antrena în continuare pentru Jocurile Olimpice, care se vor ţine sigur anul viitor. Noi am simţit o perioadă destul de scurtă greul pandemiei, până când am reuşit să ne pregătim centralizat. Mai rău este că nu putem pleca afară din ţară. Ar trebui ca săptămâna viitoare să plecăm la un turneu în Polonia, dar este o situţie destul de grea acolo, şi încă nu ştim sigur dacă vom pleca”, a spus multipla campioană Alina Vuc.

Desemnată în ultimii trei ani drept cea mai bună luptătoare Federației, Alina Vuc a fost declarată anul acesta şi cea mai bună luptătoare a lumii la categoria 50 de kg. La frumoasa vârstă de 27 de ani, Alina Vuc este marea speranță a luptelor românești pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cele mai citite

Related Articles