[AUDIO] Lugojul, în sărbătoare! Echipa de volei feminin a adus acasă Supercupa României

Succes bănăţean în competiţia internă de volei feminin! CSM Lugoj a câştigat Supercupa României – primul trofeu în istoria sporturilor de echipă din municipiul de pe Timiş. În ultimul act al turneului Final Four de la Mioveni, bănăţencele s-au impus în trei seturi contra formaţiei CSO Voluntari. Se poate spune că Lugojul a reprezentat surpriza plăcută a competiţiei, pentru că formaţia timişeană a impresionat încă din semifinale, învingând cu 3-1 campioana Volei Alba Blaj. Câştigarea trofeului reprezintă o premieră şi pentru antrenorul Ugljesa Segrt, care a mulţumit fetelor pentru că au crezut în şansa lor.

“După câștigarea Supercupei pot să fiu foarte mulțumit, întrucât pentru mine a fost primul mare trofeu din România. Dar succesul conferă şi echipei un moral foarte bun înaintea campionatului care va fi foarte greu, foarte puternic. Meciul cu Blajul a fost un meci foarte, foarte echilibrat, mereu a fost diferență de un punct sau de două puncte. În finala cu Voluntarii, s-a văzut că fetele sunt obosite, dar sunt foarte, foarte bucuros . Eu cred că nimeni nu s-a așteptat să câștigam Supercupa – nimeni, în afară de noi.”

La rândul său, preşedintele clubului CSM Lugoj, Dan Brudiu, a declarat, pentru Radio Reşiţa, că e mândru de pagina de istorie sportivă pe care echipa a scris-o la Mioveni:

“Cu siguranță, aceste două zile vor rămâne de referință pentru istoria sportului din Lugoj, pentru că ele ne-au adus o premieră istorică și un rezultat la care foarte, foarte puțini sperau. Chiar dacă ne-am dorit și am muncit foarte mult pentru a ajunge în careul de ași al României, puțini își închipuiau că putem câștiga acest trofeu, care până la urmă e cel mai important al voleiului românesc. Supercupa României a adunat la Mioveni cele mai bune patru echipe din campionat: campioana Blaj, venită ca deținătoare a Cupei României și a Supercupei României, vicecampioana Târgoviște și bronzul ediției trecute, CSO Voluntari. A fost o provocare mare pentru noi să facem față la acest nivel și pot să spun că o conjunctură favorabilă, dar în primul rând pregătirea, ne-a adus în situația să profităm de micile greșeli pe care le-au făcut alții.

Campionatul Mondial a întârziat mult. Au fost jucătoare plecate la echipele țărilor lor naționale. S-au întors mai târziu, cazul Blajului, Târgoviștei. Noi am reușit să adunăm echipa în timp, să facem o pregătire bună și prima surpriză a fost semifinala cu Blajul, în fața căreia clar nu eram favoriți. Un meci câștigat cu 3 la 1 dar o satisfacție enormă, pentru că fiecare final de set a fost enorm de strâns, pe muchie de cuțit – și am reușit în momentele de echilibru să ne păstrăm calmul și să fructificăm micul avantaj pe care l-am avut. Fiecare set a fost tranșat la 2 puncte, un triler care cu greu se poate povesti.


E prima noastră victorie împotriva Blajului într-o competiție majoră, și în același timp prima calificare într-o finală cu trofeul pe masă, cum se spune. O finală care ne-a adus în fața formației din Voluntari, învingătoare merituoasă cu CSM Târgoviște. Un meci în care credeam că vom rezista foarte greu fizic, pentru că am avut de tras în semifinala cu Blajul și au fost foarte multe emoții. Mai mult, a lipsit Dana Roman, bolnavă de varicelă, care a stat și în spital la Mioveni. Cu toate astea însă, eu pot să zic că pregătirea, sufletul pe care l-au pus staful tehnic și fetele în finală a făcut ca diferența să nu se simtă. Victoria cu Voluntari a fost concludentă: 3 la 0, chiar dacă seturile au fost din nou foarte, foarte echilibrate.

Până la urmă e o finală câștigată clar, care ne-a adus cea mai importantă performanţă a sporturilor de echipă în Lugoj, Supercupa României. Suntem în acest moment mândri de colectivul cu care suntem împreună și le mulțumim tuturor celor care au sprijinit această campanie a noastră. Conducerii orașului, normal, și clubului CSM Lugoj – dar mențiunea specială se cuvine staffului tehnic și fetelor minunate care au făcut istorie în aceste două zile pentru Lugoj. Sper să mai revenim pe undele postului Radio Reșița și vă mulțumim că sunteți alături de noi, ca întotdeauna”, a declarat Dan Brudiu, şeful grupării sportive lugojene.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, de primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu,
și de președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru.

Pe lângă marele trofeu, ajunge la Lugoj şi titlul de MVP al finalei – distincţie acordată Georgianei Popa. Festivitatea de premiere a fost oficiată de ministrul Tineretului şiSportului, Eduard Novak, de primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, şi de preşedintele Federaţiei Române de Volei, Adin Cojocaru.
Supercupa României la volei feminin, organizată pentru prima dată în acest an în format Final Four, a reunit la Sala Sporturilor din Mioveni cele mai bune patru echipe ale sezonului trecut: CSM Volei Alba Blaj, CSMTârgoviște, CSO Voluntari și CSM Lugoj.
Sâmbătă, în semifinale, CS Voluntari a învins vicecampioana CSM Târgoviște cu 3-2 (25-21, 20-25, 25-16, 24-26, 15-12), iar CSM Lugoj a învins campioana, CSM Volei Alba Blaj, cu 3-1 (25-22, 23-25, 28-26, 25-23).
CS Voluntari și CSM Lugoj au disputat finala Supercupei, iar bănăţencele s-au impus cu 3-0 (25-21, 25-23, 25-22), câștigând primul trofeu din istoria sporturilor de echipă din Lugoj.

sursa foto: facebook CSM Lugoj – volei

De același autor

Related Articles