[AUDIO] Lucian Dobre e noul antrenor al Voinţei Lupac! Obiectivul cărăşenilor: încă o calificare în playoff

Voinţa Lupac va aborda viitorul sezon al Ligii a III-a cu un nou antrenor! După plecarea lui Boşco Vişatovici, care a optat pentru postura de secund la CSM Reşiţa, gruparea croată s-a orientat către un alt tehnician tânăr, bun cunoscător al fotbalului cărăşean: Lucian Dobre. Reşiţeanul de 43 de ani a început încă de săptămâna trecută antrenamentele cu noii săi elevi, dar prezentarea oficială a avut loc abia astăzi. În debutul conferinţei de presă organizate la Lupac, preşedintele grupării croate, Marian Zuza,i-a urat bun-venit noului antrenor şi a apreciat că Lucian Dobre este omul potrivit pentru proiectul pe termen lung avut în vedere de conducerea clubului.

“După cum știți, antrenorul nostru Boşco Vişatovici, care a fost atâția ani alături de noi, a ales să meargă pe alt drum. Îi dorim mult succes și aș dori să vi-l prezint pe noul antrenor, Lucian Dobre. În urma multor discuții purtate cu mai mulți antrenori, am decis că el este cel mai potrivit pentru a aduce roade proiectului nostru pe termen lung. Asta ne și dorim: o colaborare destul de lungă. Îi dorim mult succes şi multe realizări.”

La rândul său, Lucian Dobre a mulţumit conducerii clubului pentru încrederea acordată şi a precizat că a avut şi o discuţie cu predecesorul său, pentru a evalua cât mai corect plusurile şi minusurile echipei.

“Vreau să mulțumesc în primul rând domnului președinte pentru prezentarea făcută și pentru faptul că mi-a dat această oportunitate, această șansă de a antrena o echipă de liga a 3-a din postura de principal. Vreau să îi mulțumesc și lui Boşco Vişatovici, m-am întâlnit cu el după ce am aflat că voi prelua echipa şi i-am mulțumit pentru ceea ce a făcut la Lupac: un lot și o echipă extraordinară. Nu sunt genul de antrenor care să nu accepte dialogul cu predecesorul meu, dimpotrivă, am întrebat ce crede el că a făcut bine, ce crede că a făcut rău. Am luat multe detalii despre fiecare membru al lotului și consider că este cazul să mă pun pe treabă cu adevărat, fără să mai provoc alte discuții inutile în oraș. Antrenamentele le-am început marțea trecută, a fost o perioadă de reacomodare la efort. Acum suntem într-o perioadă de aproximativ două săptămâni de pregătire intensă, cu câte două antrenamente pe zi. Nu ne vom întâlni în fiecare zi, dar va fi destul de greu, va fi o perioadă de încărcare. Toți jucătorii au răspuns până acum extraordinar, nu am avut nicio problemă în ceea ce privește lotul. Mi s-a fixat un obiectiv, şi anume, accederea în playoff. Consider că putem face acest lucru, mai ales dacă va rămâne acest lot. Dacă nu vor mai pleca jucători, sunt sigur că obiectivul este perfect realizabil. Vreau să îi mulțumesc și lui George Chitucea pentru că a acceptat să vină alături de mine ca secund, mă ajută foarte mult. Eu aș fi avut nevoie de mai mulți oameni în jurul meu, pentru că aș vrea să fac lucrurile așa cum trebuie făcute la o echipă de fotbal profesionistă. Până la urmă, indiferent de câți bani primești, un leu, doi lei, cinci lei – îi primești pentru a te antrena, deci eu consider că aceasta este o echipă profesionistă”, a spus Lucian Dobre.

23 de jucători are la dispoziţie în prezent noul antrenor al Voinţei Lupac – dar lotul ar mai putea suferi mici modificări în perioada următoare. Alături acesti fotbalişti se vor mai pregăti trei tineri de perspectivă de la clubul Mundo Reşiţa. Voinţa va disputa sâmbătă un prim amical, în deplasare, cu CSM Lugoj. Între adversarele din perioada precompetiţională se mai află Phoenix Buziaș și Poli Timișoara U19. De remarcat că, alături de secundul George Chitucea, Lucian Dobre va mai avea doi “secunzi” în teren: Andrei Vaştag şi Cristian Danci, cei mai experimentaţi fotbalişti din lotul croat. Voinţa l-a cedat definitiv la CSM Reşiţa pe atacantul Alexandru Avramovici, în schimbul jucătorilor Flavius Cega şi Robert Dalea, care vin sub formă de împrumut la Lupac.

Lucian Dobre a semnat astăzi cu Voinţa un contract pe două sezoane, cu posibilitatea de prelungire.

Cele mai citite

Related Articles