[AUDIO] Kickboxerii reşiţeni, pe podium la Mondialul britanic!

Patru medalii de aur, şase de argint şi una de bronz au adus acasă tinerii sportivi care au reprezentat Reşiţa şi România la Campionatul Mondial de box şi kickboxing WKA din Marea Britanie. Au urcat pe podium Raul Chisăliţă şi fraţii Maria şi Ionuţ Costea. Cei trei sportivi sunt legitimaţi la secţia de arte marţiale mixte de contact a clubului CSM Reşiţa. Sunt rezultate foarte bune, care arată că sportivii reşiţeni pot face performanţă la cel mai înalt nivel, spune antrenorul Gheorghe Cîrlea.

“Am participat cu trei sportivi legitimaţi la Clubul Muncitoresc Reşiţa. Fiecare sportiv al nostru a participat la patru probe: box, kickboxing, K1 şi kickboxing light. Toţi cei trei sportivi au mers foarte bine până în finale. Aici, au fost oarecum favorizaţi sportivii ţării gazdă, dar noi suntem mulţumiţi că am văzut cam unde ne situăm. Suntem bucuroşi că am putut lupta la acest nivel. Maria Costea, sportivă de 14 ani, a avut ghinion încă de la primul meci disputat la K1, s-a accidentat după o lovitură primită în piept, dar a mers mai departe şi a ajuns în finală la fiecare piramidă. Din păcate, n-a reuşit să câştige, dar a adus acasă patru medalii de argint, devenind de patru ori vicecampioană mondială. Ea este supărată mai ales pentru că n-a luat aurul la box, disciplină unde este campioană în ţară la 44 kg. Dar a răzbunat-o fratele ei, Ionuţ Costea, care a ieşit campion pe K1 şi la box şi a luat argint în celelalte două probe. Am mai avut un sportiv foarte bun, care vine la noi la antrenamente de la Timişoara. Este vorba despre Raul Chisăliţă, în vârstă de 10 ani, care a cucerit două medalii de aur, la kickboxing şi kickboxing light, şi un bronz la K1. Competiţia a fost foarte bine organizată, în cele două zile de concurs au luptat la Mondial sportivi din 23 de ţări”, a declarat antrenorul Gheorghe Cîrlea.

Despre performanţele realizate la Mondialul din Marea Britanie au vorbit şi doi dintre medaliaţi: fraţii Maria şi Ionuţ Costea.

Cele mai citite

Related Articles