[AUDIO] Judoka Alexandru Matei e campion naţional de seniori!

Desfăşurat în perioada 25-27 martie în Poiana Braşov, Campionatul Naţional de judo rezervat seniorilor a consemnat încă un succes al caransebeşeanului Alexandru Matei. Deşi este încă junior, tânărul judoka legitimat acum la Dinamo Bucureşti a reuşit să cucerească aurul naţional al seniorilor, la categoria 60 de kilograme. O performanţă deosebită, cu atât mai remarcabilă cu cât Alex a avut de luptat recent şi cu temutul coronavirus. Proaspătul campion naţional de seniori recunoaşte că a sperat la medalia de aur.

“Competiţia a avut loc în Poiana Braşov şi am reuşit să iau locul I la 60 kg. A fost cam greu, pentru că eu am avut şi o pauză de două săptămâni deoarece am avut coronavirus. Am stat izolat în cameră două săptămâni, dar m-am pregătit singur şi am încercat să compensez. Am avut cinci tururi. În primul meci am întâlnit un băiat de la Miercurea Ciuc, în al doilea meci am avut ca adversar un băiat de la Cluj, apoi am întâlnit un coleg de la Dinamo Bureşti şi în finală am luptat tot cu un coleg de la Dinamo. Am avut şi un tur liber la început. Sincer, pot să spun că aveam speranţe la medalia de aur. Voi mai avea peste două săptămâni Campionatul Naţional de juniori, pentru că eu sunt încă junior iar acum am concurat la seniori, iar peste o lună voi mai participa la un Open european de seniori la Zagreb. Nu avem atât de multe competiţii, din cauza pandemiei”, a declarat Alex Matei.

Alexandru Matei, care este şi cetăţean de onoare al Caransebeşului, a fost descoperit şi format în municipiul de pe Timiş şi Sebeş de antrenorul Ion Radu. Ulterior, el a trecut la clubul din Focşani, unde s-a pregătit sub îndrumarea tehnicianului Iulian Surlă, iar rezultatele foarte bune l-au ajutat să facă pasul spre clubul Dinamo, unde este pregătit în prezent de antrenorul Bogdan Bărbulescu. Acum doi ani, Alex Matei a reuşit să-şi îmbogăţească palmaresul cu rezultate excelente la cadeţi: medalie de bronz la Cupa Europeană, argint la Festivalul Tineretului European și un onorant loc 5 la Campionatul Mondial. În toamna anului trecut, el a cucerit bronzul naţional al seniorilor, iar acum a devenit campion naţional de seniori.

De același autor

Related Articles