[AUDIO] Iubitorii şahului sunt invitaţi la o ediţie online a Cupei “Mihai Eminescu”

Asociaţia Judeţeană de Şah Caraş-Severin se pregăteşte să dea startul primei competiţii din 2021. Iubitorii sportului minţii sunt invitaţi să participe în data de 15 ianuarie, de la ora 18.00, la nouă ediţie a Cupei Mihai Eminescu, eveniment devenit deja o tradiţie pentru şahul cărăşean. Din cauza restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei, şi această competiţie se va desfăşura online, precizează Mihai Bolintiş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah.

“În data de 15 ianuarie, Asociaţia Judeţeană de Şah va organiza o primă competiţie din sezonul 2021, o competiţie care se va desfăşura online datorită condiţiilor actuale. Avem experienţa campionatelor judeţene de şah rapid şi blitz organizate în decembrie 2020, şi pe aceeaşi platformă, PLAY OK, se va desfăşura şi competiţia dedicată poetului nepereche, Cupa Mihai Eminescu. Va fi o competiţie de şah blitz, cu timp alocat de 3 minute toate mutările, cu două secunde increment, pe durata a 7 runde. Pot participa toţi jucătorii legitimaţi din Caraş-Severin. Ne mai gândim dacă vom accepta şi alţi jucători români, pentru că totuşi nu este un campionat, este o competiţie open şi s-ar putea să acceptăm şi astfel de participări. Dar condiţia obligatorie este ca acela care vrea să participe să ne comunice identitatea reală şi nickname-ul sub care joacă. Înscrierile se pot face până în 15 ianuarie, ora 14.00”, a precizat Mihai Bolintiş.

Pentru laureaţii competiţiei, Asociaţia Judeţeană de Şah a pregătit cupe, medalii şi diplome. Câştigătorii vor fi premiaţi însă mai târziu, spre primăvară, în cadrul unei întâlniri în aer liber care va fi anunţată din timp.

Cele mai citite

Related Articles