[AUDIO] Înotătorul Avram Iancu atacă iar Balatonul! Obiectivul: un nou record european

Înotătorul de cursă lungă Avram Iancu se află în faţa unei noi provocări. Bibliotecarul sportiv din Hunedoara îşi propune să traverseze lacul Balaton din Ungaria, cel mai mare din Europa Centrală. Pe lângă parcurgerea celor 75 de kilometri, Avram Iancu vrea să realizeze şi o altă performanţă: el va încerca să rămână pe apă peste 43 de ore şi 15 minute, pentru a doborî actualul record european de înot continuu în ape deschise. Avram Iancu:

“Mă aștept la un înot de aproximativ 48 de ore fără întrerupere. Vreau să vă spun că există un clasament mondial al înotătorilor în ape deschise după durata de timp a înotului, iar recordul european la zi după acest criteriu este de 43 de ore și 15 minute. A fost stabilit de Kevin Murphy din Anglia chiar în Lacul Balaton din Ungaria. Or, eu vreau să merg acolo și să bat această performanţă. Recordul național este de 36 de ore și 29 de minute, el îmi aparține, l-am stabilit în anul 2020, iar acum, iată, îndrăznim să încercăm să îmbunătățim acest record și să stabilim un nou record european.”

Avram Iancu îşi va începe cursa miercuri, 3 august, dimineaţa la ora 9.00. Pentru polisportivul din Hunedoara, Balatonul e şi o revanşă. El a mai încercat să stabilească un record aici în iulie anul trecut, însă a fost nevoit să se oprească din cauza unei furtuni.

Avram Iancu a realizat o altă performanţă notabilă chiar luna trecută. Pe 21 iulie, el a reuşit să traverseze înot Canalul Bristol. Iancu este primul român care reuşeşte acest lucru – şi doar al 14-lea înotător din lume care a încheiat cu succes traversarea canalului Bristol.

De același autor

Related Articles