[AUDIO] Încep fazele playoff şi playout în Liga a III-a. Ezerişul şi Reşiţa joacă acasă, Lupacul merge la Deva

Weekendul fotbalistic de la Reşiţa începe cu un meci din playout-ul Ligii a III-a, seria a 7-a. În Valea Domanului, Progresul Ezeriş debutează în faza a doua a competiţiei contra Gilortului Târgu Cărbuneşti, o vecină de clasament. Cărăşenii au terminat sezonul regulat pe locul 7, cu 16 puncte, iar Gilortul ocupă poziţia a 8-a, cu 15 puncte în cont. După o serie de patru înfrângeri consecutive, gruparea din Ezeriş speră să înterupă seria neagră cu un rezultat pozitiv contra Gilortului. Atitudinea echipei la ultimul meci, cel cu Voinţa Lupac, e dătătoare de speranţe, apreciază preşedintele Progresului, Cristian Şodâncă.

În lotul Ezerişului a revenit Cărăuşu, refăcut după problemele medicale avute în toamnă. De asemenea, formaţia cărăşeană îl va putea folosi pe atacantul belgian Elyakim Musoni Ngandoli, care a primit chiar joi cartea verde. Partida Progresul Ezeriş – Gilortul Târgu Cărbuneşti se va disputa vineri, de la ora 17.00, pe terenul sintetic din Valea Domanului.

De la aceeaşi oră joacă şi Voinţa Lupac: în prima etapă a fazei playoff, formaţia croată are meci greu pe terenul echipei CSM Deva. Gruparea hunedoareană ocupă locul doi al seriei, cu 28 de puncte, iar Lupacul se află pe trei, cu 25 de puncte în cont. Echipa din Deva e un adversar redutabil, dar antrenorul Voinţei, Boşco Vişatovici, crede că elevii săi pot aduce punct sau puncte din această deplasare.

Pentru microbiştii reşiţeni, cel mai interesant meci va fi cu siguranţă duelul programat sâmbătă în Valea Domanului. În prima rundă a playoff-ului Ligii a III-a, seria a 7-a, CSM Reşiţa va încerca să-şi consolideze poziţia de lider cu o victorie în faţa Pandurilor din Târgu Jiu.

Faţă în faţă se vor afla echipele de pe locurile 1 şi 4. CSM Reşiţa are un avans de 16 puncte faţă de Panduri – dar echipa gorjeană e singura din serie care nu a pierdut în faţa rossonerilor. În toamnă a fost 1-1 în Valea Domanului, iar acum o săptămână, partida de la Târgu Jiu s-a încheiat cu un egal fără goluri. Rămâne de văzut dacă a treia întâlnire va fi cu noroc pentru rossoneri. CSM-ul nu-i va putea folosi nici de această dată pe Mediop şi Aboubacar, cei mai eficienţi jucători ofensivi – dar antrenorul Dan Alexa speră ca unsprezecele trimis în teren să pună cele trei puncte în contul reşiţean.
Meciul CSM Reşiţa – Pandurii Lignitul Târgu Jiu se va disputa sâmbătă, de la ora 17.00, pe stadionul Mircea Chivu din Valea Domanului.

foto: Zoli Bagosi

De același autor

Related Articles