[AUDIO] Încep concursurile interne de atletism. Florin Florea, președinte FRA: avem un calendar aprobat, dar anumite probe nu le putem desfășura

De vineri, 24 iulie atleții revin în concursurile interne. Complexul Sportiv “Iolanda Balaș Soter” din București găzduiește în zilele de 24 și 25 iulie, primul concurs national pet imp de pandemie –  Cupa României OPEN Juniori. Unele probe nu pot avea loc, ci doar următoarele: Masculin:

100 m, 200 m, 400 m, 110 m garduri, 400 m garduri, Înălţime, Prăjină,

Lungime,Triplusalt, Greutate, Disc, Ciocan, Suliţă.

Feminin :100 m, 200 m, 400 m, 100 m garduri, 400 m garduri, Înălţime, Prăjină, Lungime, Triplusalt, Greutate, Disc, Ciocan, Suliţa.

Despre această revenire în la concursurile naționale, dar și despre cele internaționale Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism, a declarat:

”Activitatea noastră decurge cu precauție, cu moderație, adaptată la cerințele actuale. Noi am dat drumul la competiții și avem un calendar aprobat, dar anumite probe nu le putem desfășura. Este vorba de probele de semifond. Condiția principală este cea de distanțare fizică la 2 m. Am căzut de acord să amânăm aceste probe până în data de 15 septembrie.  Reprezentanţii României au participat la un concurs în Grecia, la Atena, o competiție de sprint. Au mai fost sportivii noștri la competiții în Austria, Ungaria, acolo unde concursurile se țin normal. Pe plan național, vineri și sâmbătă, are loc un open de juniori, primul concurs de juniori din acest an. Sunt ceva modificări la proba de 100 m, deoarece se aleargă pe un culoar da, iar pe altul ba. Chiar dacă nu sunt atât de mulți concurenți, trebuie să dăm drumul la competiții”, a concluzionat președintele forului național de atletism, Florin Florea.

”Așadar, tinerele speranţe ale atletismului românesc se vor întrece la Bucureşti, în cadrul Cupei României, la acest final de săptămână, unde vor fi prezenţi şi trei sportivi din Caransebeş. Hanni Brecica va alerga 400 m plat şi 400 m garduri, iar Ionuţ Dragomir va concura doar la 400 m plat”, după cum spune și antrenorul federal, Cristian Dragomir de la CSS Caransebeș:

„A fost o perioadă dificilă pentru noi toţi, dar în mod special pentru sportul de performanţă. Uşurel-uşurel, începem să ne revenim şi noi la viaţă, şi cu bucurie vă spun că a început sarabanda concursurilor internaţionale. În acest weekend încep şi concursurile de nivel naţional, la toate categoriile de vârstă, copii 1 şi 2, juniori şi seniori. Mai mulţi atleţi, componenţi ai loturilor reprezentative de seniori şi tineret ale României, au participat zilele trecute la o competiţie organizată în Grecia. Este vorba despre o echipă masculină de sprint şi suntem foarte mulţumiţi de rezultatele lor. Aş vrea să menţionez în mod special rezultatul lui Alexandru Terpezan în proba de 200 m: 21 secunde şi 13 sutimi. Cu acest timp, el a câştigat cursa. Acelaşi sportiv s-a clasat pe locul 3 în proba de 100 m, cu 10 secunde şi 63 de sutimi. De asemenea, Mihai Pâslaru, care este campionul României pe 400 m, a câştigat această probă în Grecia. Rezultatele acestea ne dau speranţe că începem să revenim la normalitate, iar antrenamentele devin eficiente. Încă păstrez puţin optimism în ceea ce priveşte organizarea Campionatelor Balcanice din acest an. În septembrie ar trebui să organizăm Campionatul balcanic de seniori în România, la Cluj. Nutresc speranţa că se va întâmpla acest lucru. În ceea ce priveşte atletismul din Caransebeş, în această perioadă, mă aflu într-un cantonament de pregătire precompetiţională cu un grup de trei atleţi: Hanni Brecica, Ionuţ Dragomir şi Lucian Ştefan. Primii doi sunt cadeţi, au 16 ani, iar Lucian are 14 ani şi este junior III. La acest final de săptămână vor participa la Cupa României de juniori, care se va desfăşura la alergări doar până la proba de 400 m, pentru a putea respecta legislaţia în vigoare legată de COVID. Probele de semifond şi fond vor fi amânate pentru luna septembrie, dacă autorităţile vor permite atunci desfăşurarea acestor curse. Sportivii mei se mişcă foarte bine, am avut nişte probe de control care îmi dau speranţe că vor face lucruri bune atât la Cupa României, cât şi la concursurile care vor urma. Cupa României este prima competiţie din sezonul de vară, care, după cum vedeţi, începe foarte târziu. Hanni Brecica va alerga 400 m plat şi 400 m garduri, iar Ionuţ Dragomir va concura doar la 400 m plat. Lucian Ştefan nu va concura de această dată, va face doar o probă de control, pentru că el este alergător de distanţe lungi. Sper ca, începând din ianuarie 2021, echipa asta să ne reprezinte în competiţii internaţionale de mare anvergură. Am mare încredere în ei.”