[AUDIO] Încep competiţiile de alergare montană! CS Universitatea Reşiţa îi ţine pumnii lui Cătălin Atănăsoaei

Dintre federaţiile sportive care funcţionează în ţara noastră, cea mai activă  şi mai curajoasă după restricţiile din timpul pandemiei a fost, fără îndoială, Federaţia Română de Atletism. Atleţii au dat drumul competiţiilor încă din vară, calendarul lunilor august şi septembrie fiind unul destul de bogat. Cele mai multe campionate naţionale, inclusiv cele de marş, s-au desfăşurat pe pistă, iar acum competiţiile se mută pe poteci de munte! Se pregătesc de start specialiştii alergărilor montane, care vor lupta în weekend pentru medaliile naţionale. În concurs va intra şi un reprezentant al Clubului Sportiv Universitatea Reşiţa. Este vorba despre Cătălin Atănăsoaei, elevul antrenorului George Ardeleanu. În data de 3 octombrie se va desfăşura proba pe distanţă lungă, care are 36 de km, iar a doua zi au loc Naţionalele pe distanţă scurtă, unde se aleargă 12 km. Cătălin va alerga proba scurtă, precizează antrenorul George Ardeleanu. 

“În acest weekend, la Câmpulung Moldovenesc vor avea loc Campionatele Naţionale de Alergare Montană, care reprezintă şi criteriu de selecţie pentru alcătuirea echipei naţionale ce va participa la Campionatul Balcanic de Alergare Montană. Competiţia balcanică va avea loc tot în România, la Poiana Braşov, peste trei săptămâni. La Naţionalele din acest weekend, sportivul clubului Universitatea Reşiţa va concura în data de 4 octombrie, în proba de 12.000 de metri. Cătălin vine după multe accidentări, să sperăm că va face o cursă cu cap. El are experienţă, a fost campion balcanic acum trei ani de zile la individual, dar a avut un sezon mai puţin fast. Să sperăm că se va concentra şi îşi va doza cum trebuie efortul, căci este o cursă foarte grea. Participă foarte mulţi concurenţi, în proba scurtă am văzut că s-au înscris peste 50 de alergători”, a declarat antrenorul George Ardeleanu.

La Campionatul Naţional de Alergare Montană va participa şi Laura Popescu, o altă sportivă legitimată la CS Universitatea Resita. La două săptămâni după Campionatul Naţional de la Câmpulung Moldovenesc, caravana alergătorilor se va muta în judeţul Timiş, unde este programat Campionatul Naţional de Cros pentru seniori, tineret şi juniori. Competiţia se va desfăşura în data de 17 octombrie pe un traseu amenajat în Giroc. La Naţionalele de Cros, Clubul Sportiv Universitatea Reşiţa va fi reprezentat de Cătălin Atănăsoaei şi Ionuţ Betej.

foto: facebook Catalin Atanasoaei

Cele mai citite

Related Articles