[AUDIO] În paşi de dans spre aur! Reprezentanţii clubului Mystic au strălucit la Naţionalele de la Oradea

Primul concurs major al anului a adus rezultate excelente clubului de dans sportiv Mystic din Reşiţa. Trei medalii de aur au cucerit reprezentanţii grupării reşiţene la Campionatele Naţionale pe secţiuni – concurs în urma căruia se stabilesc şi perechile pentru competiţiile internaţionale de top ale anului. În urma rezultatelor înregistrate, clubul din Reşiţa va avea dansatori la trei Campionate Mondiale şi unul European. Detalii despre Naţionalele găzduite de municipiul Oradea şi despre rezultatele reşiţenilor ne-a oferit preşedintele-antrenor Alex Holecz, care recunoaşte că startul în 2023 a fost exact aşa cum şi l-a dorit.

“Federația Română de Dans Sportiv împreună cu clubul organizator de la Oradea, clubul Exclusive, a organizat Campionatul Național pe secțiuni, cel mai mare campionat din acest sport. În urma acestui eveniment  se află care vor fi perechile care vor reprezenta România la Campionatele Mondiale și Europene. În cadrul campionatului, Clubul Mistic a avut prezenți zece sportivi, adică cinci perechi de dansatori – iar cele două perechi de înaltă performanță ale clubului nostru, Marius Pădurean-Adelina Stanciu și Bogdan Kostner-Andreea Dumitru au reușit să aducă aur acasă. Bogdan şi Andreea au obținut medalia de aur la Open tineret latino, iar Marius cu Adelina au reușit dubla sperată de mine, adică să câștige atât secțiunea standard, cât și secțiunea latino la juniori II.

Este un început așa cum eu l-am sperat. A fost un început de an pe care l-am planificat încă din luna noiembrie a anului 2022 și, din fericire, tot ceea ce mi-am propus s-a concretizat 100%. Nu știu dacă în istoria acestui sport în România, dar cel puțin de când îl practic eu ca antrenor, este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru: ca o pereche să câștige ambele secțiuni sau, mai mult de atât, un club să aducă acasă trei medalii de aur de la Campionatul Național pe secțiuni. Aceste rezultate înseamnă că Mystic va avea reprezentanți de pe prima poziție la Campionatele Mondiale de tineret latino, Campionatele Mondiale de juniori II latino, Campionatele Mondiale de juniori II standard și Campionatele Europene de tineret latino. Este ceva la care orice antrenor visează.  Și uitați că la noi s-a întâmplat din plin acest lucru în acest an.

 Pe lângă aceste două perechi deja consacrate, clubul nostru a avut încă trei perechi în campionat, cea mai mică dintre ele fiind o pereche de 10-11 ani aflată la primul lor campionat. Este vorba despre Cocoș David și Iris Bejinariu, o pereche la început de drum, dar cu foarte mari perspective din punctul meu de vedere. Ei au fost la un singur loc de calificare în semifinală, fiind primii sub linia semifinalei.

Au avut o evoluție mult peste așteptările mele, dar, cum spuneam, sunt o pereche la început de drum, iar această participare în campionatul mare a fost doar un experiment pe care eu l-am făcut, astfel încât să văd dacă perechea poate să facă față presiunii și merită să forțăm în acest an ca să pregătim campionatul de anul viitor – sau doar mergem pas cu pas cum fac cu celelalte perechi. Cei doi au dat dovadă că se poate, și atunci acesta este noul meu proiect pentru anul 2024 – această pereche pe care sper să o duc anul viitor în finala campionatului. Mi-aș dori foarte mult să se întâmple acest lucru. Celelalte două perechi au fost formate din sportivii Borcheș Vlad-Borozan Iulia, respectiv Valentin Pișta și Roberta Madina, două perechi de tineret standard care s-au oprit în sferturile de finală ale campionatului.

În afara acestui campionat național este important să spunem că înaintea campionatului a avut loc concursul național Cupa Exclusiv, o competiție care a adus foarte multe perechi la start, unde noi am fost prezenți cu încă cinci perechi și o fată solo. Şi aici, clubul nostru din nou a luat aproape tot ce s-a putut, și anume trei medalii de aur și trei medalii de argint. Perechile despre care vă vorbesc sunt următoarele: David Cocoș-Iris Bejinariu, David Duță și Achim Eliza, Andi Adam şi Alesia Sabo, Denis Curescu și Alexandra Afumatu, Andrei Budulan și Lajoş Daria, respectiv Antonia Crăciunescu, care a concurat la fete solo. Cum spuneam, am avut trei medalii de aur și trei de argint. Vă dați seama că pentru ei este un start foarte bun ca prima competiție din 2023 să se încheie astfel.

În acest moment ne pregătim pentru tot ceea ce urmează, în sensul că în luna aprilie Bogdan și Andreea vor avea Campionatul European la Chișinău. Bineînțeles, avem şi competiții naționale pentru cei micuți.  Următoarea lor competiție, dacă rețin bine, va fi tot în aprilie, la Sebeș, o competiție cu tradiție.

Marius cu Adelina vor avea cel mai probabil următoare lor competiție în Bulgaria, la Varna, în ultimul weekend din această lună. Din punctul meu de vedere, greul de abia acum a început, pentru că, dacă am confirmat în campionatul național, noi trebuie să luptăm ca să ducem România pe podium – și, sincer, speranța mea este să avem, dacă se poate, cel puțin una sau două medalii de aur anul acesta la Campionatele Mondiale”, a declarat preşedintele clubului Mystic, Alex Holecz.

De același autor

Related Articles