[AUDIO] Peste 450 de participanți la ediția 2022 a Hercules Maraton 2022 – alergare montană tradițională ca-n Banat!

668

Update:

Peste 450 de concurenți s-au înscris pentru a participa la ediția a XI-a a a concursului de alergare montană “Hercules Maraton”. La aceștia se adaugă 30 de concurenți din proba rezervată copiilor. În acest an se va desfășura pe lângă cele două probe consacrate de maraton – 43 km și semimaraton  – 22  km și ”Crosul Copiilor”.

Avem 450 de participanți confirmați. Aceștia sunt împărțiți între cele 2 probe de maraton și de semimaraton. În ediția aceasta avem și crosul Copiilor unde iarăși avem 30 de participanți înscriși. Participanții sunt din toată țara, deci nu avem o zonă anume, mulți din zona Banatului, zona de vest. Față de ediția anterioară, ridicarea kiturilor de participare și premierea vor avea loc în Herculane, în parcul din fața Cazinoului. Sâmbătă după concurs va fi premierea. Cu acest prilej colegul nostru Horia Colibășanu o să susțină o prezentare despre ultima expediție. Tot sâmbătă, dar  de la ora 14.00, o să avem și crosul copiilor, care va fi în poiana de lângă Pensiunea Dumbrava”, a spus Anca Sain, coordonatoarea proiectului ”Hercules Maraton”.

————

Clubul Sportiv Alternative Timișoara va organiza în luna octombrie o nouă ediție a concursului de alergare montană “Hercules Maraton”, în perimetrul Văii Cernei – Baile Herculane. Ediția a 11-a va cuprinde  două probe : maraton – 43 km și semimaraton  – 22  km.

În această perioadă se fac înscrierile și se așteaptă la start aproape 600 de participanți, după cum spune Anca Sain, coordonatoarea proiectului ”Hercules Maraton”: 

” Înscrierile sunt în toi. Am ajuns cumva la jumătatea perioadei. Ediția din anul acesta o să aibă loc în 15 octombrie, rămânem tot în varianta de toamnă cu care ne-am obișnuit și o să avem o ediție specială. O să fie Hercules Maraton tradițional, după o perioadă de restricții și incertitudine și distanță. Vrem să ne bucurăm și să ne reîntâlnim, așa, în Valea Cernei, la o ediție clasică, cum cum ne-am obișnuit noi, concurenții. O să fie o ediție specială, cu reconectare. Va fi despre spiritul locului, despre tradiție. Vom avea mese îmbelșugate cu produse tradiționale, brânză, gogoși. S-au înscris până acum aproximativ 250 de concurenți. Ne așteptăm să ajungem spre 600 la ambele probe ale concursului. Așadar, Hercules Maraton cuprinde două probe: semimaraton, care are 21 de kilometri și proba de maraton, care o să aibă 43 de kilometri. O să fie o surpriză și pentru copii, așa că îi rugăm pe toți cei care ne urmăresc să țină aproape pe paginile noastre de socializare că o să fie anunțată și surpriza pentru copii. Startul va fi de la Podul Vânturătoarea și tot așa, ca și la ediția de anul trecut nu se va merge pe șosea. La ora 8.30 se va da startul pentru maraton, iar la ora 9 va fi startul pentru semimaraton.”

Hercules Maraton se va desfășura în data de 15 octombrie. Organizatorii sunt sprijiniți în desfășurarea evenimentului de: Direcția Județeană de Tineret și Sport a Județului Caraș-Severin, Primăria Băile Herculane, Jandarmeria Băile Herculane, Serviciul Salvamont al Judetului Caras-Severin, Administrația Parcului Național Domogled -Valea Cernei. Partener media al evenimentului este Radio România Reșița.