[AUDIO] Handbalul reşiţean, pe tobogan. Preşedintele Cristian Pătru se retrage după eşecul cu CSM Vaslui

1173

Disputată în capitală, etapa a 12-a a Ligii Zimbrilor a consemnat un nou eşec al handbaliştilor de la CSM Reşiţa. Aproape de finalul unei toamne competiţionale dezastruoase, rosso-nerii au întâlnit formaţia CSM Vaslui, într-un meci al ultimelor speranţe. Fără vreun rezultat pozitiv în actualul sezon, reşiţenii sperau într-o victorie care ar fi contat enorm, nu doar pentru puncte, ci şi pentru moralul echipei. Din păcate, nici de această dată socoteala de la Reşiţa nu s-a potrivit cu cea din capitală. CSM Vaslui a condus la pauză cu 13-10 şi s-a impus în final cu scorul de 25-23.  Aceasta este cea de-a 12-a înfrângere suferită de rosso-neri, din tot atâtea meciuri jucate. Pentru că Magnum Botoşani a scos  în această etapă un punct din duelul cu HC Buzău, CSM Reşiţa rămâne “lanternă roşie” solitară, cu eşecuri pe linie. Aflată pe tobogan, formaţia reşiţeană îşi pierde şi preşedintele: dezamăgit şi fără soluţii, Cristian Pătru a anunţat că e gata să se retragă.

“E un lucru la care mă gândesc de foarte multă vreme, nu cred că pot să mai aduc un plus de valoare astăzi. Nu înţeleg efectiv ce se întâmplă şi mi-aş dori să mă retrag. Nu ştiu ce să spun, m-aş implica din toată inima, pentru că iubesc fenomenul, iubesc suporterii, iubesc Reşiţa, iubesc handbalul din Reşiţa, iubesc tot ce se întâmplă în jurul acestui fenomen numit handbal, dar aş vrea pur şi simplu să nu mai fiu părtaş la tot ce se întâmplă astăzi. Categoric, sunt dezamăgit în urma rezultatelor. Şi cele din sezonul trecut, şi cele din sezonul acesta. Dar, vorbind strict de rezultatele din acest sezon, nici nu mai contează cum s-a jucat, cine a avut drept de joc şi cine n-a avut. Până la urmă, vorbim despre faptul că sunt 12 etape cu 0 puncte. Mai mult decât asta, eu nu mai înţeleg pe cine batem până la urmă? Am jucat cu 12 echipe. Probabil că eu sunt blocat, dar până la urmă sunt responsabil de tot ce se întâmplă. Nu ştiu ce va fi în continuare cu echipa. Jucăm în etapa următoare cu echipa din Buzău, iar în continuare cu Bacăul. Nu cred că mai e cale de întoarcere, vorbim de un gest de onoare şi mă simt responsabil pentru tot ce s-a întâmplat. Despre asta e vorba. Mă simt vinovat de tot ce se întâmplă. Dacă am ajuns să nu mai înţeleg ce se întâmplă, mai bine las pe altcineva, care poate înţelege”, a declarat după meci Cristian Pătru.

CSM Reșița: Simulescu, Szopka – Kbilashvili 7, Mledenciu 4, Belchite 4, Jevtic 4, Dospinescu 1, Heimbach 1, Vulpe 1, Orjonikidze 1, Bahan, Bărbuș. Antrenor: Bojan Butulija.

CSM Vaslui: Petrila, Erhan, Cioată – Chiratcu 7, Cumpănici 7, Popa 4, Petrea 3, Amihăesi 2, Kasatkin 1, Hușanu 1, Dragon, Cîrchea, Krivokapic, Voinea. Antrenor: Alin Bondar.

În etapa viitoare, pe 16 decembrie, rosso-nerii vor întâlni echipa CS HC Buzău 2012.

credit foto: Alex Nicodim