[AUDIO] Handbalul reşiţean continuă în Liga Zimbrilor, dar reduce drastic cheltuielile. Cristi Bobar: „Salariile vor scădea cu 60-70%”

Handbalul reşiţean trece printr-o perioadă grea, dar echipa rosso-neră va rămâne în Liga Zimbrilor. Acest lucru a fost reconfirmat de preşedintele grupării CSM Reşiţa, Cristian Bobar, după discuţiile purtate cu primarul Ioan Popa. Secţia de handbal îşi va reduce drastic cheltuielile prin diminuări salariale, iar echipa se va baza în primul rând pe jucătorii tineri din pepiniera proprie. De rezilieri şi renegocieri se ocupă coordonatorul Cristian Pătru, a precizat Cristian Bobar.

„Chiar dacă în prima fază ne-am gândit la o retragere a echipei de handbal, domnul primar s-a gândit mai bine şi este hotărât să menţină echipa în Liga Zimbrilor, dar o face doar pentru a avea activitate copiii din Reşiţa. Chiar dacă probabil – şi ne asumăm acest lucru – nu vor fi rezultatele cele mai bune. Am avut şi ieri o discuţie cu coordonatorul Cristi Pătru, va fi un anumit barem salarial, se vor scădea cu 60-70% salariile la jucători, în special la jucătorii străini. Dintre aceştia, unii şi-au găsit echipe, alţii vor fi anunţaţi să-şi găsească, şi îi rog frumos pe această cale să înţeleagă şi ei situaţia. Ori să accepte cât putem noi oferi, ori să-şi caute alte echipe, deoarece dacă nu se va întâmpla aşa, chiar există riscul să dispară această secţie. Noi vom merge pe copii, pe jucătorii juniori, probabil va fi numit zilele viitoare şi un antrenor  de la centrul de juniori. Deocamdată, coordonatorul Cristi Pătru, care s-a ocupat de aducerea jucătorilor, a început să renegocieze cu ei, vedem ce se va întâmpla. Ne vom întâlni şi zilele următoare şi vom face o listă finală. Repet, ne dorim să continuăm, dar nu în orice condiţii, ci în condiţiile în care Primăria Reşiţa poate să asigure bugetul. Vrem în continuare să fim corecţi faţă de toţi sportivii şi tot ce promitem să asigurăm”, a declarat Cristian Bobar.

CSM Reşiţa s-a despărţit deja de trei jucători din legiunea sârbă. Este vorba despre Dusan Trifkovic, Vladimir Jevtic şi Aleksa Milosevic, care vor continua la alte echipe. Rezilieri vor avea loc şi în perioada următoare. În altă ordine de idei, dar în acelaşi context, tehnicianul Bojan Butulija va susţine în această după-amiază o conferinţă de presă la Reşiţa.

credit foto: Alex Nicodim

De același autor

Related Articles