[AUDIO] Handbalistele Universităţii Reşiţa au reluat pregătirile

Din această săptămână au revenit în pregătiri şi handbalistele divizionarei A Universitatea Reşiţa. 14 jucătoare are la dispoziţie antrenorul Cristian Busuioc, care coordonează antrenamentele din Polivalenta reşiţeană. La început de an se vor mai disputa etape din tur. Universitatea Reşiţa va debuta cu o săptămână mai târziu decât celelalte competitoare din seria B. Cu detalii, profesorul Cristian Busuioc.

“Mai avem de disputat două jocuri din turul campionatului, programul ne-a permis să începem mai târziu. Prima etapă, cea cu numărul 11, se desfăşoară în data de 23 ianuarie, când noi vom sta. Primul nostru meci oficial din acest an va fi în data de 30 ianuarie. Avem timp suficient ca să ne pregătim şi suntem optimişti. Îmi doresc în primul rând ca fetele să fie sănătoase şi să mai putem întări lotul, atât cu junioare, cât şi cu senioare. (…) Acum sunt 14 sportive în lot, mai sunt junioare de la Jimbolia cu care am încheiat un protocol, dar e greu pentru ele să onoreze acel protocol, pentru că momentan competiţiile de junioare şi cele de senioare se suprapun. Până când se termină programul junioarelor vom rămâne pe acest număr de 14 jucătoare. Nu e niciun fel de presiune pe noi, nu putem avea aceleaşi pretenţii ca echipele susţinute de Primării, echipe puternice, care vizează promovarea. Vrem să aducem junioare care să devină ulterior studente la Reşiţa. Cred că dacă vom continua pe acest drum până la finalul campionatului, vom reuşi să reconstruim o echipă frumoasă, care să emită pretenţii într-un viitor apropiat. Ca jocuri amicale nu avem deocamdată nimic programat. În mod sigur, vom avea meciuri cu echipele de junioare din Reşiţa şi Băile Herculane, jocuri de pregătire, sau mai bine spus, jocuri de antrenament”, a declarat profesorul Cristian Busuioc.

După toamna toamna competiţională, Universitatea Reşiţa ocupă locul 5 în seria B a eşalonului secund feminin. O poziţie onorabilă, într-un sezon în care studentele nu-şi pot fixa obiective îndrăzneţe, recunoaşte profesorul Busuioc. Universitatea va încerca să păstreze locul actual până la finalul sezonului, a mai declarat antrenorul reşiţean. Pe 30 ianuarie, studentele vor primi acasă replica ocupantei locului 4, CSU Oradea.

De același autor

Related Articles