[AUDIO] Handbalistele de la Traian Vuia revin pe semicerc! Elevele profesoarei Lucia Moruţ joacă acasă în acest weekend

După o pauză de un an şi jumătate, revin în competiţii tinerele handbaliste ale Liceului Traian Vuia din Reşiţa. În sezonul 2021-2022, profesoara Lucia Moruţ intră în campionat cu două echipe, la grupele de vârstă junioare I şi junioare II. Perioada de inactivitate a generat, din păcate, multe schimbări în loturile de la Traian Vuia. Unele fete au decis să renunţe la handbal, iar altele şi-au continuat carierele la alte cluburi. Este momentul unei reorganizări, spune Lucia Moruţ, care speră ca fetele să facă faţă unui sezon cu multe necunoscute.

“Am intrat în sală din februarie-martie, dar nu am avut nicio competiţie, doar ne-am antrenat, ceea ce nu este suficient, pentru că tot ceea ce înveţi la antrenamente trebuie să pui în valoare la meciurile de pregătire sau în campionat. Sunt în campionat cu două echipe, una de junioare I şi cealaltă de junioare II. (…) Dacă s-a stat un an şi jumătate, şapte dintre elevele mele au jucat anul trecut la Târgu Jiu, patru la junioare III şi trei la junioare II. Mulţumesc că au putut să joace aceste fetiţe, că au avut meciuri în picioare. Într-adevăr, din cauza pandemiei, noi nefiind înscrise în campionat, Ioana Danielescu şi alte cinci jucătoare au plecat. Aşa, ca valoare, Ioana Danielescu este o pierdere, pentrucă făcea foarte mult în echipă. Sper să-i fie bine acolo unde este şi oricum sunt mândră de ea, pentru că am pregătit-o aproape şapte ani. Ca obiective, dacă în şapte ani am avut şapte turnee finale, mă gândesc şi îmi doresc să trecem de grupele geografice, să ajungem în grupa Valoare, iar de acolo, în turneul semifinal sau final. Dar în primul rând, îmi doresc ca fetele să fie sănătoase”, a spus Lucia Moruţ.

anLucia

 Echipa de junioare I va debuta sâmbătă, de la ora 13.00, pe teren propriu, contra fetelor de la HC Universitatea Craiova. Acasă vor juca şi junioarele II de la Vuia: duminică, tot de la 13.00, formaţia reşiţeană are meci cu CSS Petroşani.

Cele mai citite

Related Articles