[AUDIO] Handbal-spectacol şi la junioare! Echipele din Reşiţa şi Caracal au fost protagonistele unui duel incendiar

În Reşiţa avem handbal-spectacol şi la nivelul junioarelor! Unul dintre cele mai frumoase meciuri din acest an a avut loc la sala Liceului Traian Vuia, acolo unde junioarele I ale şcolii au primit replica puternicei formaţii CSS Caracal. Încurajate frenetic de suporteri, fetele profesoarei Lucia Moruţ au dat o replică foarte bună unei echipe de top naţional – dar n-au avut noroc pe final. Oaspetele au înscris golul victoriei în ultima secundă. S-a terminat 34-33 în favoarea echipei din Caracal, care se menţine în fruntea seriei E. La final, antrenoarea reşiţencelor, Lucia Moruţ, şi-a lăudat sportivele şi a criticat în termeni duri arbitrajul.

“Să nu uităm că în fiecare an Liceul Traian Vuia Reșița, cu echipele pe care le-am antrenat, a ajuns acolo sus, în grupe, și nu s-a făcut de râs nici în fazele semifinale și chiar finale. Să nu uităm că cinci dintre jucătoarele mele au dublă legitimare cu echipa de senioare Universitatea Reşiţa – iar la o diferență de nici 24 de ore au jucat încă un meci foarte tare. Dar asta nu e o problemă. Sunt bucuroasă că au dublă cu Universitatea, sunt bucuroasă pentru că așa progresează. Mă bucur că se uită cineva și la ele, mă bucur că fac față și acolo, dar, revenind meciul junioarelor I, am întâlnit o echipă foarte bună, CSS Caracal.
Eu le-am spus fetelor mele că îmi doresc foarte mult să câștig acest meci, dar nu mă supăr pe ele nici dacă pierd, pentru că şapte dintre fetele de la Caracal sunt în lotul național de junioare I. Eu am o mână de fete cu care merg și la junioare I și la II, și nu ne-am făcut de râs. Mă bucur că le-am pus probleme astăzi, ca să vadă că și o echipă de liceu poate să facă probleme unei echipe naționale.
Referitor la arbitraj, eu m-am săturat. Sunt suspendată, mi-am condus echipa din tribună la acest meci. N-am văzut niciodată un cuplu de arbitri, chiar dacă li se face raport, să fie suspendat. Chiar dacă nu cunoști handbal, ce a putut să fie astăzi, mai ales pe final de meci, e inadmisibil.
S-au dat o mulţime de aruncări de la 7 metri, eu le-am pierdut numărul. Pentru cine? Pentru Caracal. Eu nu spun aceste lucruri ca să mă disculp, dar ăsta este adevărul. Deja eu m-am săturat.”

Una dintre cele mai bune jucătoare ale formaţiei reşiţene a fost portăriţa Bianca Gherman:

„Ne pare rău că s-a terminat cu scorul ăsta, un gol diferență. Am intrat toate cu capul sus, ne-am dorit să câștigăm, dar asta e, n-a fost să fie. Sperăm ca meciul ăsta să fie o lecție, să învățăm ceva din el şi să mergem mai departe. Chiar dacă o să mergem în grupa Speranță, sper acolo să avem niște victorii foarte frumoase. Publicul a fost deosebit, așa sentiment n-a mai trăit de mult. Ne-au susținut până în ultima clipă, a fost o galerie foarte frumoasă, și le mulțumim foarte mult pentru tot”, a declarat talentata portăriţă a Reşiţei.

Dacă junioarele I n-au avut şansă de această dată, la nivelul junioarelor 2, echipa Liceului Traian Vuia a obţinut o victorie categorică, tot pe teren propriu. Fetele pregătite de profesoara Lucia Moruţ au învins cu 42-19 echipa Avântul Periam.

De același autor

Related Articles