[AUDIO] Handbal, junioare: echipele Liceului Traian Vuia din Reşiţa au încheiat cu victorii faza grupelor geografice

Echipa de handbal junioare I a Liceului Teoretic Traian Vuia din Reşiţa a încheiat cu o victorie clară faza grupelor geografice. În ultimul meci din seria E, reşiţencele au primit vizita formaţiei LPS Banatul Timişoara, de care au dispus cu 41-29. Victorioase au fost şi fetele de la junioare II, care au învins după un meci foarte echilibrat echipa HC Câtu Timişoara. A fost în final 28-27 pentru junioarele reşiţene. Prima etapă a campionatului s-a încheiat cu rezultate bune pentru tinerele handbaliste din Reşiţa, a concluzionat profesoara Lucia Moruţ.

“Eu mă bucur foarte mult pentru toate fetele pe care le am, am o mânuță de handbaliste, dar toate sunt minunate. Junioarele 2 au încheiat campionatul și s-au calificat în grupa Valoare, colegele lor de la junioare 1 s-au calificat în grupa Speranţă. Mă bucur foarte mult că aceste fetițe din Reșița pot să ducă mai departe numele orașului nostru, și nu în ultimul rând, al liceului nostru. An de an au fost, la fel ca băieții, acolo sus, unde merită să fie. Vreau să specific că sunt fetiţe crescute de mine; dacă aș avea jucătoare aduse, aşa cum au avut formaţiile cu care ne-am confruntat – Vâlcea, Slatina, Caracal, Turda – altfel ar fi decurs lucrurile. Dar eu mă bucur foarte mult pentru aceste fete, pentru că dau totul atunci când intră pe teren.”

Victoria categorică de la junioare I este una importantă şi pentru moralul echipei, înaintea părţii a doua a campionatului, care va fi mult mai grea, spune handbalista Alexandra Ştiubei-Gârboni.

“Să fiu sinceră, am fost toate foarte motivate, nu doar să câștigăm, ci să câștigăm și la scor, pentru că ne așteaptă o grupă Speranță foarte bună. Ne dorim din tot sufletul şi credem că o să ajungem în turneul final. Dacă nu ajungem campioane, vicecampioane vom fi  100%. Mulțumim spectatorilor, părinților – şi în special doamnei profesoare Lucia Moruţ și domnului profesor Cornel Moruţ, pentru tot ceea ce fac pentru noi, pentru că datorită lor noi am ajuns până aici.”

Fazele superioare ale competiţiilor naţionale de handbal juvenil vor debuta luna viitoare. Junioarele I de la Vuia vor juca primul meci pe 9 martie, iar echipa de junioare II va începe competiţia după 15 martie.

Cele mai citite

Related Articles