[AUDIO] Handbal feminin, divizia A: Universitatea Reşiţa, victorie clară contra fetelor de la UVT

Duelul studenţesc dintre Universitatea Reşiţa şi Universitatea de Vest din Timişoara – meci din etapa a doua a diviziei A feminine – a fost practic un galop de sănătate pentru handbalistele reşiţene. După înfrângerea suferită în runda inaugurală contra echipei din Râmnicu Vâlcea, elevele profesorului Cristian Busuioc s-au revanşat în faţa suporterilor cu un joc frumos, încheiat cu un rezultat pe măsură. Universitatea Reşiţa a condus la pauză cu 23-12 şi s-a impus în final cu un categoric 43-27. Echipa reşiţeană a jucat dezinvolt, iar junioarele de la Liceul Traian Vuia şi-au adus şi ele un important aport la succesul categoric obţinut în faţa timişorencelor. La final, concluziile au fost formulate de tehnicianul reşiţean Cristian Busuioc:

“Am făcut un joc bun astăzi, cred că plusul faţă de prima etapă s-a văzut, în special pe faza de apărare. Astăzi ne-a ajutat apărarea foarte mult, poarta a avut multe intervenții și am reușit să finalizăm ușor pe contraatac și pe faza a doua. Una peste alta, cred că este o victorie meritată. Am condus în permanență pe tabela de marcaj, în schimb trebuie să fim realiști, pentru că ne va aștepta un sezon competițional foarte greu. În afară de echipa studențească a Timişoarei, cum de altfel suntem și noi, vom întâlni centrele de excelență şi foste echipe de Ligă Națională, cum sunt Deva și Cluju. Și Târgu Mureșul s-a întărit, de asemenea echipa din Turda are un lot puternic, e o echipă de junioare, dar care este vicecampioană națională a României. Deci este o serie cu 10 echipe în care vom avea adversare dificile.

Noi suntem în plină reconstrucție. Senioarele pe care le avem sunt majoritatea studente, cu excepția unei singure jucătoare de pe teren și a portarului, care sunt senioare fără să fie studente. Restul sunt studente în cadrul Universității UBB. De asemenea, un aport important l-au avut și junioarele de la Liceul Traian Vuia Reșița, care au intrat și în prima etapă. Astăzi s-a văzut că și-au depășit tracul și chiar au contat în fazele de joc. Sunt un plus. Se vede faptul că avem schimbări, contează foarte mult, dar trebuie să fim și realiști. Încă mai avem momente în care nu ne iese jocul așa cum ne-am dori. În schimb, dacă se vor prezenta în continuare, vor fi serioase la antrenamente și vor juca cu încredere, în mod sigur vom progresa. Acesta este şi obiectivul nostru, să creștem de la etapă la etapă”
, a declarat profesorul Cristian Busuioc.

Universitatea Reşiţa: Lorena Scurtu, Roxana Voina (4), Maja Eremici (5), Slageana Radosavlevici (1), Daiana Giuca, Rebeca Vlădăşel (10), Iulia Bledea, Irina Ciobanu (8), Timeea Dumitrache, Ana-Maria Diaconescu (5), Andra Mureşan, Andreea Comănescu (2), Alexandra Ştubei-Gârboni (7), Andreea Nicula, Gabriela Cibu (1).

Universitatea ar fi trebuit să joace weekendul următor la CSM Deva – dar partida a fost devansată la solicitarea formaţiei hunedorene, deoarece sala din Deva va fi ocupată atunci de o altă competiţie. Din acest motiv, partida CSM Deva-Universitatea Reşiţa se va disputa în devans, miercuri, 21 septembrie, de la ora 18.00.

De același autor

Related Articles