[AUDIO] Handbal feminin, divizia A: Universitatea Reşiţa, spectacol şi victorie contra fetelor din Turda

Handbalistele Universităţii Reşiţa au făcut încă un joc pe placul suporterilor: în etapa a patra a diviziei A, reşiţencele au primit la Polivalentă replica formaţiei ACS Liviu Rebreanu din Turda – grupare care reuneşte în lot junioare de top din întreaga ţară. A fost în mare măsură un duel al tinerelor speranţe, pentru că şi echipa gazdă a aruncat în luptă mai multe junioare formate la Liceul Traian Vuia din Reşiţa. A rezultat un joc atractiv, cu faze spectaculoase şi o evoluţie sinuoasă a scorului. Universitatea a început mai bine partida şi a avut la un moment dat avantaj de cinci goluri. Fetele de la Turda au revenit însă pe finalul primei reprize, astfel că la pauză tabela indica doar 15-14 în favoarea gazdelor.

În partea a doua a întâlnirii, echipa din Turda a reuşit să treacă în avantaj şi să se desprindă treptat pe tabelă. În minutul 50, formaţia oaspete conducea cu 27-23, dar finalul a aparţinut fetelor din Reşiţa, care au jucat curajos şi inspirat. Până la ultimul fluier, Universitatea a marcat nu mai puţin de nouă goluri, încasând doar două. S-a terminat 32-29 în favoarea reşiţencelor, care au fost aplaudate cu căldură de suporterii din tribune. O victorie meritată, în faţa unei formaţii puternice, a apreciat după joc antrenorul reşiţean Cristian Busuioc.

“Ne așteptam că va fi un meci foarte dificil. Am jucat în compania unei echipe de junioare, dar cu sportive selecționate din toată țara. Un proiect frumos la Turda, aceste sportive sunt vicecampioanele naționale ale României, multe dintre ele componente ale lotului național. Felicit fetele pentru modul în care s-au dăruit pe teren astăzi, în mod sigur e cel mai bun joc al nostru de când am început în această formulă. Se vede foarte mult și plusul adus de sportivele cu dublă legitimare de la Liceul Teoretic Traian Vuia. Ne bucurăm, am obținut o victorie meritată, cred că am controlat jocul, fetele au gestionat bine pe final acțiunile în care am încercat să jucăm cu superioritate în atac, 7 contra 6. Am primit și gol, da, dar e bine că n-am picat psihic.
Una peste alta, cu câteva intervenții bune și din partea portăriței, am reușit să obținem, zic eu, o victorie meritată pe teren propriu. A mai fost un moment dificil în prima repriză, la accidentarea sportivei noastre, Andra Mureşan, care a avut o evoluție de asemenea bună în poartă. Sperăm să nu fie nimic grav. Încă o dată le felicit pe fete, consider că au obținut vreo victorie meritată. Avem un pic de pauză iar de săptămâna viitoare ne apucăm din nou de lucru, pentru că e doar o victorie. Campionatul este lung și dacă o să creștem de la joc la joc, practic vom realiza ceea ce ne-am propus în anul acesta, un an al reconstrucției”
, a declarat profesorul Cristian Busuioc.

Universitatea Reşiţa: Lorena Scurtu, Roxana Voina (2), Maia Eremici (5), Slageana Radosavlevici (2), Daiana Giuca, Rebeca Vlădăşel (14), Iulia Bledea (1), Irina Ciobanu (2), Timeea Dumitrache, Anamaria Diaconescu (2), Andra Mureşan, Andreea Comănescu (1), Alexandra Ştubei-Gîrboni (3), Andreea Nicula, Daniela Cibu, Alexandra Andrei. Antrenor: Cristian Busuioc

După această victorie, Universitatea Reşiţa are 6 puncte, total cu care urcă pe locul 5 în clasamentul seriei C. Etapa următoare e programată în data de 15 octombrie, când studentele vor juca în deplasare la ocupanta locului 3, CSU Cluj-Napoca.

foto: Miruna Mihancea

De același autor

Related Articles