[AUDIO] Gură de oxigen pentru Progresul Ezeriş. Cărăşenii au luat trei puncte din duelul cu Pandurii II

După două egaluri şi două înfrângeri, fotbaliştii Progresului Ezeriş au trăit din nou bucuria succesului. În etapa a 12-a a Ligii a III-a, cărăşenii au primit la Reşiţa, pe arena Gloria, vizita formaţiei Viitorul Pandurii Târgu Jiu II – o altă grupare aflată în criză de puncte. Cele două echipe au fost protagonistele unui meci de angajament, cu dueluri tari şi puţine ocazii clare de gol.


Progresul a avut o uşoară superioritate, care s-a accentuat după prima jumătate de oră, odată cu eliminarea portarului advers. Goalkeeperul Pandurilor l-a faultat pe Mărgan în afara careului, dar din postura de ultim apărător – iar centralul vâlcean Alin Olaru i-a arătat, corect, cartonaşul roşu. Cu un om în minus, gorjenii s-au concentrat pe defensivă, mizând mai mult pe cartea contraatacului.


Reduta oaspete a rezistat până în minutul 72, când Cristian Popa a marcat unicul gol al meciului, după o lovitură de colţ. S-a terminat 1-0 pentru Progresul Ezeriş, care îşi adaugă în cont trei puncte preţioase. Concluziile au fost formulate la final de antrenorul cărăşenilor, Mircea Manu:

“O victorie muncită, o victorie meritată, până la urmă, pentru băieți, pentru munca lor, pentru tot ce au făcut în acest parcurs. Într-adevăr, am intrat un pic în jocul lor, parcă-parcă am jucat mai bine când ei au fost în 11. La pauză am schimbat în 3-4-3, nu mai aveam nimic de pierdut. Am încercat să punem presiune pe ei, iar golul a venit înspre final. Am avut câteva ocazii, putea să fie și mai mare scorul, dar e bine şi 1-0.
Este o victorie de moral pentru noi. De la meci la meci încercăm să creștem, încercăm să adunăm puncte. Cu siguranță vom da și mai multe goluri, că asta e, cam suferim la finalizare. Urmează meciul cu Lupacul, băieții au o dorință să demonstreze că nu suntem chiar a treia echipă a Reșiței. Eu sper să dăm totul și, cu siguranță, va fi un meci pe cinste”
, a declarat tehnicianul Mircea Manu.

Progresul Ezeriş: Birăescu, Lungu S., Popescu, Zamfir, Ciurea, Mărgan, Rotariu, Derbac, Călin, Popa, Bogdan. Rezerve: Varga, Lungu I., Barbu,Turau, Fukuyama, Careba

După victoria cu Pandurii, Progresul Ezeriş urcă două poziţii în clasamentul seriei a 7-a. Elevii lui Mircea Manu se află acum pe locul 7, cu 8 puncte în cont. În aceeaşi etapă, cealaltă formaţie cărăşeană din această serie, Voinţa Lupac, s-a impus acasă cu un categoric 4-0 în faţa lanternei roşii Aurul Brad. Progresul Ezeriş şi Voinţa Lupac vor avea meci direct în data de 19 noiembrie, pe stadionul Gloria din Reşiţa.

Cele mai citite

Related Articles