[AUDIO] Gimnaştii de top ai României dau cel mai important examen al anului! Campionatul European din Turcia e gata de start

Cei mai buni gimnaşti seniori şi juniori ai României au plecat înTurcia, la Mersin, acolo unde se vor desfăşura săptămâna aceasta Campionatele Europene de gimnastică artistică masculină. Nouă sportivi şi cinci antrenori au făcut deplasarea la Europene. Din păcate, doi tineri gimnaşti au fost depistaţi pozitivi, astfel că echipa de juniori a făcut deplasarea într-o formulă redusă, cu numai patru sportivi. Din  delegaţia României face parte şi un junior legitimat la CSM Reşiţa, precizează profesorul Robert Bălan, antrenor în cadrul centrului naţional olimpic din urbea de pe Bârzava.

„Din păcate, s-a plecat din nou  ca la Naţionale, cu o zi înainte şi cu peripeţii, în sensul că doi componenţi din lotul de juniori au fost depistaţi pozitivi. Unul dintre ei era un om de bază al echipei României, iar al doilea, un junior de la Lugoj, se afla într-o creştere de formă foarte bună. Cei doi au rămas acasă şi delegaţia României a plecat în patru oameni şi doi antrenori. De la Reşiţa avem un component care face parte din echipa României. Este vorba despre Şoica Raul, care sperăm să ajute în primul rând echipa. Sperăm ca sportivii noştri să lupte pentru medalii cât mai multe şi cât mai strălucitoare. La nivel de juniori, din păcate mergem doar cu patru sportivi: fraţii Gabriel şi Robert Burtanete, care sunt deja consacraţi pe plan naţional şi internaţional, apoi Raul Şoica, despre care vă spuneam, şi Nicolae Bera, un sportiv ce provine de la Sibiu. Ei sunt însoţiţi de antrenorul coordonator Adrian Meleancă şi tehnicianul Cornel Burduhosu, în calitate de secund. Obiectivul principal este o clasare cât mai sus cu echipa, noi sperăm într-o clasare la medalie, şi cât mai multe medalii pe aparate. Ţinând cont că Gabriel Burtanete este campion mondial de juniori la sărituri, iar Robert este foarte aproape de valoarea lui, sperăm să acceadă la cât mai multe finale şi cât mai multe medalii”, a declarat antrenorul Robert Bălan.

În ceea ce priveşte echipa de seniori a României, aceasta este formată din Marian Drăgulescu, Răzvan Marc, Vlad Cotuna, Andrei Muntean şi Andrei Groza. Antrenorii care vor coordona gimnaştii seniori sunt Marius Urzică, Ştefan Gal şi Marius Berbecar.

Campionatele Europene de gimnastică artistică masculină se desfăşoară în Turcia în perioada 9-13 decembrie.

De același autor

Related Articles