Federaţia Română de Gimnastică Ritmică va organiza la sfârşitul acestei săptămâni ultimele două competiţii majore din 2020: Cupa României şi Festivalul Naţional de gimnastică ritmică. La cele două evenimente sportive vor concura şi două reprezentante ale secţiei de profil de la CSS Reşiţa. Sofia Perneu este calificată la Cupa României, iar Larisa Trebuian va fi prezentă la festival, precizează profesoara Luminiţa Laţcu.

„De anul trecut a fost promovat acest festival naţional, datorită numărului mare de sportive înscrise la Federaţia Română de Gimnastică Ritmică, iar fetele care nu au participat într-un campionat naţional, sau nu sunt de calibrul unui campionat naţional, pot participa la acest festival. Noi vom participa cu Sofia Perneu la Cupa României, iar la festivalul naţional aş dori să o înscriu şi pe Larisa Trebuian. Este o sportivă de perspectivă, a mai participat în campionate naţionale şi a avut rezultate bune, dar din cauza faptului că înaintea campionatului naţional ea a trebuit să fie izolată două săptămâni, nu a putut veni la Naţionale. Astfel, o s-o pregătesc pentru acest festival”, a declarat antrenoarea Luminiţa Laţcu.

Cupa României şi Festivalul Naţional de gimnastică ritmică vor avea loc la Bucureşti, în zilele de 7 şi 8 noiembrie. Luminiţa Laţcu va fi prezentă în calitate de arbitru, iar colega Dana Târba va participa ca antrenoare. Deşi nu s-au putut pregăti în condiţii optime în  perioada celor mai severe restricţii, tinerele gimnaste de la CSS Reşiţa au avut evoluţii foarte bune la Naţionalele de acum două săptămâni. Delegaţia reşiţeană prezentă la Ploieşti a adus acasă două medalii.