Noul an competiţional a început perfect pentru tânăra atletă reşiţeană Daria Grigoroiu. Sprintera cu dublă legitimare CS Universitatea-CSS Reşiţa a urcat de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Cupa RMA, competiţie desfăşurată în weekend la Bucureşti. Talentata vitezistă din Reşiţa a câştigat cu noi recorduri personale probele de 60 m plat şi 60 m garduri,  categoria Under 20. Încurajată de startul foarte bun, Daria priveşte cu încredere către următoarele concursuri interne şi internaţionale.

„La acest sfârșit de săptămână am participat la Cupa RMA şi la Campionatul Naţional, etapa a doua, unde am luat startul în proba de 60 m plat şi în proba de 60 m garduri. Pot spune că am avut un început de sezon foarte bun, am obţinut record personal în ambele probe, reuşind să mă clasez pe poziţia întâi, în proba de 60 m plat am obţinut timpul de 7 secunde 56 sutimi, iar în cea de garduri, 8 secunde şi 63 sutimi. Sper ca în viitoarele competiţii să am rezultate şi mai bune. Următoarele competiţii la care o să particip sunt Campionatul Naţional de Seniori, unde este preselecţia pentru Balcaniada, şi Campionatul Naţional de juniori I, competiţia de la vârsta mea. Dupa încheierea sezonului de iarnă o să încep pregătirea pentru calificarea la Europenele de juniori şi pentru Mondialele de juniori, şi sper ca totul sa decurgă bine”, a declarat sprintera Daria Grigoroiu.

 Sunt rezultate promiţătoare, apreciază şi antrenorul Ştefan Nagy, care speră ca eleva sa să lupte şi anul acesta pentru medaliile balcanice.

„În zilele de 22 şi 23 ianuarie a avut loc la Bucureşti concursul atletic denumit Cupa RMA, adica Romanian Masters Athletics. La acest concurs, la categoria de vârstă U 20, sportiva Daria Grigoroiu a câştigat atât în proba de 60 m plat, cât şi în cea de 60 m garduri. Recorduri personale, rezultate foarte bune, în urma cărora este printre favorite la selecţia pentru lotul României pentru Campionatul Balcanic care va avea loc în data de 13 februarie. Peste două săptămâni va avea loc Campionatul Naţional de seniori şi Under 23, unde sperăm să urcăm pe podium atât în proba de 60 m plat, cât şi în cea de 60 m garduri. La Campionatul Naţional din zilele de 5-6 februarie se va definitiva lotul de juniori care va participa la concursul balcanic din data de 13 februarie”, a precizat profesorul Ştefan Nagy.

De remarcat că Daria Grigoroiu a participat cu bune rezultate şi la Balcaniadele de juniori de anul trecut. În sezonul de sală, ea a devenit vicecampioană balcanică la 60 m garduri, iar la ediţia din vară a cucerit un bronz cu ştafeta de 4×100 m a României.

foto: facebook FRA