[AUDIO-FOTO] Şahistul Alexandru Tunaru a câştigat Memorialul “Bicasz Cirică Andrei”

165

20 de cărăşeni pasionaţi de sportul minţii au înfruntat duminică vremea rece pentru a participa la memorialul Bicasz-Cirică Andrei, eveniment şahist ajuns la cea de-a X-a ediţie. Intrat în calendarul permanent al şahului cărăşean graţie sprijinului generos oferit de familia celui comemorat, turneul a fost inclus anul acesta şi într-un amplu proiect de promovare a şahului reşiţean. Detalii ne-a oferit Mihai Bolintiş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin.

“Competiţia din acest an se derulează şi în cadrul proiectului «Promovarea şahului în comunitatea reşiţeană în 2020», proiect finanţat de către Consiliul Local şi Primăria municipiului Reşiţa, în cadrul programului de minigranturi «Încredere în Reşiţa». Astfel că avem premii în bani asigurate de familia Bicasz şi premii frumoase în cupe şi obiecte, asigurate de Primăria Reşiţa. Condiţiile meteo nu sunt foarte favorabile, cred că sunt 3-4 grade afară şi suntem siliţi, din cauza situaţiei medicale, să desfăşurăm competiţia în afara sălii Polivalente, deşi avem sala noastră la câţiva paşi de aici. Totuşi, chiar şi în aceste condiţii, sunt 20 de participanţi, şi asta ne bucură. Înseamnă că pasiunea pentru şah nu a dispărut în Reşiţa, ci dimpotrivă, trebuie doar să menţinem această flacără, chiar şi în aceste vremuri mai dificile”, a declarat Mihai Bolintiş.

La finele celor 7 runde de concurs blitz, locul I şi trofeul au revenit caransebeşeanului Alexandru Tunaru, care s-a impus în faţa rivalului Mihai Bolintiş. Podiumul la general a fost completat de Horia Chiţibea. La juniori, s-a impus Christian Arrydan Tamaş, urmat de Albert Drăgoi şi Cătălin Guţu. În competiţia junioarelor a câştigat Ştefania Molea, secondată de Teodora Gavra. Competiţia veteranilor a fost câştigată de Ioan Calomfirescu, urmat de Marin Crăciun şi Dumitru Vlad. În cadrul categoriei neclasificaţi s-au remarcat Lucian Floare şi Ioan Borbely. Categoria copiilor de 10 ani a fost câştigată de Dacian Gavra, iar la categoria 8 ani, premiantul s-a numit Bogdan Andrei Grecu.

Mâine este programată Cupa 1 Decembrie, ultima competiţie din calendarul şahiştilor cărăşeni pe anul 2020. Concursul va avea loc de la ora 12.00, tot în faţa Polivalentei reşiţene.