[AUDIO-FOTO] Mărşăluitorii Reşiţei se pregătesc de alte competiții importante

94

Mărşăluitorii Reşiţei au început cu dreptul toamna competiţională! Sportivii de la CS Universitatea şi CS Municipal Reşiţa au trecut peste toate problemele create de pandemie, s-au antrenat acasă, în parcuri şi pe şosele, iar la prima competiţie a toamnei au arătat că îşi merită locul în elita marşului românesc.

Cele 12 medalii cucerite luna aceasta la Campionatele naţionale de 20 km de la Bucureşti conferă reşiţenilor un moral foarte bun înaintea următoarei competiţii majore: Campionatul Naţional de 35 de km marş băieţi şi 10 km marş fete, care va avea loc la 1 noiembrie, tot în capitală.

Reşiţa se va bate din nou pentru locurile de pe podium, spune Octavian Măzăran, coordonatorul şcolii reşiţene de marş:

Optimişti se declară şi cei mai valoroşi exponenţi ai marşului reşiţean: fruntaşi la Naţionalele de 20 km, Narcis Mihăilă şi Marius Cocioran vizează podiumul şi la 35 km. Competiţia pe această distanţă e mai puţin obişnuită, dar va fi un test binevenit pentru cei doi olimpici care vizează o nouă calificare la Olimpiadă în proba de 50 km – cea mai grea cursă din calendarul mărşăluitorilor.

Mulţumit de primul bilanţ al toamnei se arată şi antrenorul Gheorghe Ardeleanu:

Reprezentant al generaţiei care vine din urmă în marşul reşiţean, Ionut Pleşu se mândreşte cu titlul naţional la tinereţ succes care îl face să privească încrezător spre viitor:

Campionatul Naţional de 35 de km marş băieţi şi cel de 10 km fete, va avea loc în data de 1 noiembrie.

În prezent mărșăluitorii reșițeni se află în cantonamente, la Buziaș sunt: Narcis Mihăilă, Marius Cocioran, Remus Rădoi și Atila Balog, sub îndrumarea antrenorului federal, Octavian Măzăran, iar la Slănic Moldova sunt: Ionuț Pleșu și Loredana Cocoș, pregătiți de Gheorghe Ardeleanu.

Duminică, 4 octombrie la Câmpulung Moldovenesc va avea loc Campionatul Național de alergare montană pe distanță scurtă, la care va lua parte șiLaura Popescu, sportivă legitimată la CS Universitatea Resita – CSM Cluj.