[VIDEO-AUDIO] Recorduri peste recorduri la Cupa Reșița 2020 – Campionatului Național de Viteză în Coastă

Emil Nestor are două victorii din două în acest sezon al Campionatului Național de Viteză în Coastă, de fiecare dată cu un nou record stabilit. Este noul deținător al recordului pe traseul de viteză în coastă de la Reșița. Pilotul de la Racing Team a îmbunătățit cu aproape trei secunde cel mai bun timp din istorie și a bifat totodată a doua victorie consecutivă din acest sezon al Campionatului Național de Viteză în Coastă Total, după cum scrie forul national de automobilism sportiv.

A fost o etapă spectaculoasă dominată de Nestor, din care a lipsit însă multiplul campion, reșițeanul Lucien Hora, cel care nu a reușit să pregătească monopostul LOLA pentru cursă, deoarece nu au ajuns piesele din străinătate.  

Sergiu Taban și Mario Balint au realizat o serie de interviuri cu cei prezenți la cea mai spectaculoasă etapă din Campionatul Național de viteză în coastă:

În total, 70 de concurenți au luat startul la Cupa Reșița 2020, a doua etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Total.  

După victoria de la Cheile Grădiștei, unde de asemenea a stabilit recordul traseului, Emil Nestor se instalează autoritar în fotoliul de lider al Categoriei II, cu 50 de puncte din tot atâtea posibile. Radu Benea e pe 2, cu 19 puncte, iar Simone Tempestinii e al treilea cu 18 puncte, însă cu mențiunea că runda trecută a concurat cu Skoda Fabia R5 la prima categorie, cea dedicată mașinilor de producție.

Etapa a treia a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă va avea loc la Râşnov, pe 1 și 2 august, unde speră să fie prezent și multiplul campion, reșițeanul Lucien Hora.  

sursa foto: CB Rally Vest, FRAS, Radio Reșița

——————————–

Nou record pe traseul de viteza in coasta de la Reșița, stabilit de pilotul Emil Nestor pe o mașină de curse Norma M20 FC.

În ultima manșă de concurs Nestor a reușit un timp de 2 min 1 secundă și 850 de miimi iar timpul cumulat al câștigătorului Cupei Resita la viteză în coastă a fost de 4 min 5 secunde 571 de miimi, urmat de italianul Simone Tempestini pe un Radical SR 8 cu 4:08.358 și Silviu Dumitrescu pe Osella PA2000 Evo cu 4:08.986. Tot în competiția națională de viteză în coastă de la Reșița la grupa E2 s-a impus timișoreanul Bogdan Cuzma pe Mitsubishi EVO Lancer 9,urmat de Costi Stratnic pe Dacia STCC și Radu Benea pe Mitsubishi EVO Lancer 8 RS. La grupa GT s-a impus Mihai Leu pe al sau Ferrari 458 Challenge EVO. O surpriză a fost clasarea reșițeanului Cosmin Gruba pe locul secund a clasei E2 SH 2000 cmc, în fața mai titratului sau coleg de echipa, reșițeanul Claudiu Ciucă și la mai puțin de o jumătate de secunda în spatele italianului Ricardo Tarabelli. La clasa rezervată automobilelor Old Time pe prima poziție s-a clasat Gunther Graef, fost campion național VTM.

 Despre victoria de la Reșița câștigătorul Etapei, pilotul Emil Nestor ne-a declarat:  

De același autor

Related Articles