[AUDIO-FOTO] Isabela Iuliana Boldea din Caraș-Severin, rezultate de excepție la Campionatele Mondiale și Europene de Canotaj pentru tineret și juniori

Sportivii români au cucerit recent o medalie de aur, una de argint şi două de bronz la Campionatele Mondiale de canotaj Under-19 de la Varese, Italia. Aurul a fost câştigat de echipajul de patru vâsle feminin, compus din Andreea Todorică, Iulia Nedelcu, Delia Gradinaciuc şi Ana-Maria Matran. Medalia de argint a fost obţinută de sportivele din echipajul de patru rame feminin: Iuliana Boldea, Elena Mocanu, Andreea Nicoleta Dinu şi Valentina Azoiţei.

Isabela Iuliana Boldea este născută în județul Caraș-Severin,originară din comuna Marga, are 17 ani și este componentă a lotului național de junioare.

Iuliana a vorbit pentru Radio Reșița despre performanțele sale:

”Am început activitatea sportivă la 13 ani, când în timpul unei ore de matematică, a venit dl antrenor Dorin Mitroi și m-a selecționat pentru canotaj. Din toamna lui 2018 m-am pregătit la Orșova, iar mai apoi am început lotul de juniori la Iași, unde mă pregătesc și în continuare. Cea mai recentă competiție la care am luat parte a fost Campionatul Mondial din Italia. Am reușit să obțin medalia de argint în proba de 4 rame feminin, o medalie foarte importantă, cucerită la doar 8 sutimi de locul I. Au fost foarte mulți sportivi și am fost destul de emoționată. A fost cea mai mare competiție a mea și a fost destul de greu.  Următoarea medalie pe care am obținut-o anul acesta foarte valoroasă și strălucitoare, a fost la Europene în mai, unde am ocupat locul 1 în proba de 8 rame. În continuare îmi doresc să rămân la fel de ambițioasă, îmi propun să-mi depășesc limitele și să obținut din ce în ce mai multe rezultate foarte bune pentru România. Vreau să le mulțumesc foarte mult părinților mei pentru că m-au ajutat și datorită lor, mai ales mamei, am reușit să fac acest sport. Le mulțumesc mult și îi iubesc.”

Iuliana Boldea se pregătește pentru participarea la Campionatele Balcanice ce vor avea loc din data de 10 septembrie.

sursa foto: Iuliana Boldea

Cele mai citite

Related Articles