[AUDIO-FOTO] HC Adrian Petrea Reșița, în plină perioadă de pregătire pentru Liga Zimbrilor!

Echipa masculină de handbal Adrian Petrea Reșița va participa la finalul acestei săptămâni la un nou turneu de pregătire, de această dată în țară. Unele dintre cele mai puternice formații din handbalul românesc se vor întâlni la ”Cupa Odorheiului”. Astfel formația reșițeană se va confrunta cu: HC Odorhei, Dunărea Călărași și Steaua București, după cum urmează: cu HC Odorhei (4 august, ora 19), cu Dunărea Călărași (5 august, ora 17) și cu Steaua București (6 august, ora 10).

Zilele trecute reșițenii au luat parte la TMB Cup, în Germania, unde s-au confruntat cu formații de top din țara gazdă, Austria și Italia. În grupe, formaţia reşiţeană a înregistrat o victorie cu o echipă italiană şi o înfrângere cu una germană. A ocupat, în final locul 4, după ce a fost învinsă de Union Leoben, cu 33-32. Antrenorul formației reșițene, Adrian Petrea consideră competiția benefică pentru omogenizarea lotului de care dispune:

”Am întâlnit echipe bune, echipe de Liga I și a II-a, din campionatele germane, austriece și italiene. Pentru noi a fost un turneu destul de benefic, iar jucătorii s-au ridicat la valoarea echipelor cu care ne-am confruntat. Am pus accent mai mult pe relațiile dintre jucători și am pus la punct mai multe lucruri legate de startul campionatului. Ca și turneu, în ansamblu, cel din Germania a fost unul benefic. La Odorhei sperăm să facem o figură frumoasă, dar ceea ce urmăresc din aceste amicale este ca jucătorii să se integreze în lot și să se consolideze relațiile dintre ei. Lotul este în mare parte același, așteptăm revenirea pe teren a lui Marius Bahan, care este accidentat.”

Liga I de handbal, ediția 2016-2017 va începe, în data de 31 august pentru HC Adrian Petrea, care va juca în prima etapă pe teren propriu cu formația HC Odorhei. Cele două reprezentante ale Banatului în prima ligă, HC Adrian Petrea și SCM Politehnica Timișoara, se vor întâlni în etapa a XII-a, la Reșița. În viitorul sezon al Ligii Naționale au fost acceptate două echipe din Divizia A, CSU Suceava și CSM Satu Mare, în locul formațiilor Energia Târgu Jiu și Minaur Baia Mare, aflate în faliment.

HC Adrian Petrea

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles