[AUDIO-FOTO] Atleta reșițeană Eliana Anason participă la Balcanice pentru a îndeplini baremul de Europene

Atleta reșițeană Eliana Anason va lua parte la Campionatele Balcanice de junioare I din Turcia. Sportiva și-a propus ca obiectiv îndeplinirea baremului de participare la Campionatele Europene de junioare II din această vară. Despre importanța participării la aceste întreceri sportiva, legitimată la CS Universitatea Reșița a declarat:

”Cea mai importantă competiție este Campionatul European de juniori II pentru care m-am pregătit intens. La finalul săptămânii merg la Campionatul Balcanic din Turcia de juniori I, unde doresc să-mi îndeplinesc baremul pentru Europene. Am fost la o sutime de a obține baremul la recentele Campionate Naționale, dar n-a fost să fie atunci. Pentru a participa la Europene trebuie să alerg o 100 de metri în 12 secunde și 25 de sutimi. Dacă nu voi reuși tot voi avea drept de participa la competiția continentală, dar cu ștafeta României. Antrenamentele mele au fost intense și sunt pregătită pentru concursuri.”

Campionatele Europene de junioare II vor avea loc la jumătatea lunii iulie la Tbilisi în Georgia. Eliana Anason are 16 ani și la Balcanice va evolua în competiția junioarelor I, care sunt cu 2-3 ani mai mari decât ea. Atleta face joi, 30 iunie deplasarea spre București, de unde vineri va pleca cu lotul României la Campionatele Balcanice ce au loc în Turcia, la Bolu.

Cristina Corocan

De același autor

Related Articles