[AUDIO-FOTO] ”Cupa Mărțișorului” deschide primăvara șahistă în Banatul Montan

Peste 30 de șahiști au luat parte ”Cupa Mărțișorului” organizată la Reșița de Asociația de specialitate din Caraș-Severin. Este o penultimă verificare înainte de Campionatele Naționale individuale pentru copii și juniori, la care iau parte și reprezentanții județului Caraș-Severin.

„Cupa 1 Martie sau Cupa Mărțișor este o competiție tradițională în calendarul Asociației Județene de Șah Caraș-Severin. Cu ocazia acestui concurs am sărbătorit venirea primăverii, dar am început în forță seria competițiilor de șah din acest an. Urmează Trofeul Caraș-Severin și Campionatele Naționale individuale pentru copii și juniori din luna aprilie. Acest ultim concurs va fi examenul major pentru tinerii șahiști. La această primă competiție cu ocazia venirii primăverii am avut o participare foarte bună, 31 de concurenți s-au înscris, în condițiile în care concursul a fost anunțat cu câteva zile înainte. Am avut participanți din tot județul, dar și din Timiș. Mă bucur că au venit și copii de la cursurile de inițiere și doar prin participarea la competiții aceștia pot progresa. Pentru efortul depus, cei mai buni au fost recompensați cu cupe, medalii și diplome, iar doamnelor și domnișoarelor le-am oferit câte un mărțișor ’’, a afirmat Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin.

Trofeul ”Caraș-Severin” este următoarea cea mai importanță competiție organizată pentru șahiștii din Banatul Montan, ce va avea loc înainte cu două săptămâni de Campionatele Naționale individuale pentru copii și juniori .

Cele mai citite

Related Articles