[AUDIO-FOTO] Aurul de la Campionatele Naționale o califică pe reșițeanca Daria Grigoroiu la Campionatele Balcanice

Reșițeanca Daria Grigoroiu şi-a adăugat în palmares încă două medalii naționale. Zilele trecute, atleta pregătită de Ştefan Nagy a participat pe Stadionul „Iolanda Balaș Soter” la Campionatul Național în aer liber pentru juniori 1 (sportivi Under 20), unde a cucerit două medalii, de aur şi de bronz.

Daria Grigoroiu vorbește despre evoluția ei la acest concurs:

” La aceste întreceri eu am luat parte la o categorie de vârstă mai mare decât a mea, dar am reușit să câștig medalia de aur în proba de 100 de metri garduri, cu un timp de 14 secunde și 61 de sutimi. În proba de 200 de metri plat am luat startul în a doua zi, unde am reușit un Personal Best 25 de secunde și 0.8 sutimi. Cu acest timp am obținut medalia de bronz. La sfârșitul acestei săptămâni voi participa la Campionatul Național de seniori și tineret, iar peste două săptămâni voi lua startul la Balcaniadă”, a spus proaspăta campioană națională.

”Este un rezultat care ne dă mari speranțe pentru participarea la Campionatele Balcanice”, spune antrenorul Dariei Grigoroiu, Ștefan Nagy:

”Daria Grigoroiu a reușit să-și ia revanșa în fața sportivei care a învins-o la Naționalele de juniori II. Este un rezultat care ne face să fim un pic mai optimiști în vederea concursului balcanic care va avea loc peste două săptămâni. Cred că vom aborda și cu o altă încredere sezonul viitor, pentru care ne vom pregăti începând cu luna octombrie”, a spus antrenorul Ștefan Nagy.

Campionatele Naţionale rezervate juniorilor I au reprezentat şi un criteriu pentru Balcaniada de juniori din Turcia. Astfel, Daria va participa la Balcaniadă, peste două săptămâni, în proba de 100 de metri garduri.

sursa foto: CS Universitatea Reșița/Federația Română de Atletism