[AUDIO-FOTO] Atleta reşiţeană Daria Grigoroiu încheie anul cu un bilanţ de zece medalii

Sprintera Daria Grigoroiu, una dintre marile speranţe ale atletismului reşiţean, lasă în urmă un an care i-a îmbogăţit palmaresul cu zece medalii: opt naţionale şi două balcanice. Succesele obţinute de Daria în 2020 sunt trecute în revistă de antrenorul Ştefan Nagy.

„Anul 2020 a început foarte bine pentru sportiva Daria Grigoroiu. A avut un sezon de sală foarte bun, aş putea spune chiar de excepţie, în care a obţinut două titluri de campioană naţională la categoriile de vârstă 16-17 ani şi 18-19 ani. A reuşit de asemenea un loc trei la categoria 20-23 de ani şi a făcut un rezultat deosebit, un loc doi la Jocurile Balcanice care au avut loc la Istanbul. Deci a avut un sezon de sală foarte bun, şi speram să aibă un sezon în aer liber la fel de bun. Din păcate, a urmat o perioadă grea, în care nu am reuşit să ne pregătim două luni de zile, deoarece nu am avut acces pe bazele sportive. Cu toate acestea, în concursurile care au avut loc în august-septembrie am reuşit rezultate bune, dar nu chiar atât de bune cum ne-am fi aşteptat. În luna august a avut loc un concurs de juniori II unde a obţinut trei medalii de argint, în probele de 100 m garduri, 100 şi 200 m plat. La sfârşitul aceleiaşi luni a avut loc selecţia pentru Jocurile Balcanice, unde a obţinut locul I şi s-a calificat la Balcaniadă. Spre deosebire însă de concursul de sală, la aceste Jocuri Balcanice a obţinut doar un loc cinci, precum şi un loc trei cu ştafeta României de 4×100 m. Totalul ei este de 8 medalii la campionatele naţionale, dintre care trei titluri de campioană, şi două medalii cucerite la Jocurile Balcanice. Daria Grigoroiu a avut-o ca partener în pregătire pe Andreea Suhai, care a obţinut şi ea o medalie la 100 m plat, categoria 16-17 ani. Sper ca în anii următori şi Andreea să reprezinte România în proba de ştafetă, alături de Daria”, a declarat profesorul Ştefan Nagy.

Vitezistele reşiţene se numără printre puţinii sportivi care n-au luat vacanţă în perioada sărbătorilor de iarnă. Daria Grigoroiu şi Andreea Suhai se pregătesc pentru primele concursuri din 2021. Conform calendarului anunţat de Federaţie, sezonul de sală va începe încă din 15 ianuarie.

De același autor

Related Articles