[AUDIO-FOTO] 68 de medalii au câștigat înotătorii masters de la “Reșița 07” la Campionatul Național de la București

Complexul Sportiv Naţional “Lia Manoliu” din Bucuresti a găzduit zilele trecute întrecerile Campionatului Național de înot masters al României 2021.

Competiția a reunit 121 de participanți de la 21 de cluburi din țară. Au concurat înotători din orașele: Arad, Bacău, Brașov, Baia Mare, București, Cluj Napoca, Galați, Pitești, Ploiești, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș, Timișoara și Reșița.

Cei 18 înotători de la Clubul “Reșița 07” au câștigat 68 de medalii la cea mai importantă competiție de înot masters a României: 45 de aur, 18 de argint și 5 de bronz la probele individuale.

Președintele executiv al Reșița 07, Dorina Maria Iana a vorbit despre aceste reușite:

Rezultate bune au avut tot participanții din Reșița, fiecare și-a adus aportul la câștigarea a cât mai multe medalii și obtinerea de timpi cât mai buni. Din păcate o defecțiune tehnică la piscina “Lia Manoliu”  ne-a obligat să concurăm într-o singură reuniune. Cei mai multi participanți au înotat câte 5-6 probe într-o singură reuniune. Condițiile de concurs au fost bune, vremea a ținut cu noi, adică nu a plouat și nici nu a fost excesiv de cald afară. Rezultate de excepție a avut Marcel Răsădean , campion național la 5 probe, câștigând 5 medalii de aur și o medalie de argint. Teodor Nuteanu  a devenit de 5 ori campion national. Roxana Laszlo, Traian Bogdan și Mircea Țepeneu au reușit să câștige titlul de campion național de 4 ori fiecare aducând pentru “Reșița 07”,  în total 12 medalii de aur. Dorina Iana a devenit campioană națională  de 4 ori și a câștigat și o medalie de argint. Monica Szilași, Bogdan Ibănișteanu, Ionuț Pârjol și Ioan Olaru au reușit să câștige titlul de campion național de 3 ori fiecare, dar au obtinut și alte medalii la probele la care au concurat. Iolanda Albai a câștigat 2 titluri de campion național, iar Iudita Pau, Yvonne Demenyi, Gheorghe Preda, Mircea Nițoiu și Alexandru Tobă sunt campioni naționali în anul 2021 la cate o probă și au adus împreuna încă 11 medalii, de argint și bronz, a precizat Dorina Iana.

          Inotătorii masters de la Reșița se pregătesc în continuare să ia parte la concursurile organizate de vecinii si prietenii din Ungaria, iar în 22 august vor organiza și traditionala competiție în ape deschise: “Traversarea lacului”, la Văliug.