[AUDIO] Fotbaliştii Progresului Ezeriş s-au apucat de treabă! Cristian Şodâncă: “Vrem să ne bucurăm de fotbal”

S-a încheiat vacanţa şi pentru fotbaliştii Progresului Ezeriş. Startul pregătirii de iarnă s-a dat pe stadionul reşiţean Gloria, acolo unde elevii antrenorului Mircea Manu efectuează reacomodarea la efort. De la Progresul au plecat trei jucători, iar alţi patru fotbalişti au fost aduşi, deocamdată, de conducerea clubului. Cu detalii, directorul sportiv Cristian Şodâncă:

“Ne-am reunit la Gloria pentru un antrenament, o mișcare de acomodare la efort, ca să nu solicităm terenul, pentru că este destul de moale. La primul antrenament au fost prezenţi 18 fotbalişti. Am avut câțiva absenți motivat, ca să spunem așa, fotbalişti care sunt ocupaţi cu facultățile, cu locul de muncă. Ciurea are o problemă medicală și lipsește pentru o perioadă de la pregătire. Pe lângă el, lipsește Zamfir, care este ocupat cu facultatea, Mărgan și Derbac care sunt la Caransebeș la serviciu, iar Dumitru încă nu este refăcut 100%. La capitolul plecări, este vorba despre trei jucători: Nicu Popescu a plecat la Hațeg, Marius Călin, la Periam, și Christian Popa la Ocna de Fier. Acestea sunt plecările.

Venirile, deocamdată, sunt Alex Cârlugea, de la Mundo Reșița, Igor Burcan de la Nera Bozovici, Miroslav Veca de la CSM Reşiţa şi Bogdan Geangălă de la Viitorul Șimian. Mai sunt încă doi băieți au asupra cărora urmează să ne hotărâm după o săptămână-două dacă vor rămâne sau nu. Sunt veniți de la Craiova, dar din câte îi știm –  ei fiind la antrenamentele noastre și în toamnă – este foarte posibil să rămână și ei la echipă. Pregătirea, în funcție de vreme, de condițiile terenului, o vom face aici, pe plan local, nu avem programat niciun cantonament. O să facem trei-patru antrenamente pe săptămână, urmate de câte un joc amical. Dacă timpul de afară nu ne permite, probabil o să mergem și la sintetic, o să închiriem şi un balon, ceva, pentru că, din păcate, infrastructura sportivă din Reșița este precară, ca să nu spunem la pământ. Meciuri amicale avem stabilite cu CSU Oravița, Magica Balta Caransebeș, CSC Ghiroda U 19 şi Nera Bozovici.

Vom stabili pentru data de 3 martie un adversar, probabil din județul Timiș. A rămas să vorbim zilele acestea, să stabilim cu exactitate. Am prefera un adversar cu care să jucăm în deplasare, pentru că prima etapă o să fie în deplasare la Gilotul Târgu Cărbunești.

Obiectivul nostru este același ca întotdeauna: să jucăm, să ne bucurăm de fotbal și să obținem cât putem din fiecare meci. Dacă putem, să ne salvăm de la retrogradare. Bineînțeles, dacă se poate, dacă nu, nu este nicio tragedie, nu este nicio problemă. Obiectivul nostru este să joace să joace băieții și să facem o figură frumoasă. Și vedem la sfârșit dacă reușim sau nu”, a declarat Cristian Şodâncă.

În primul amical din această iarnă, pe 4 februarie, Progresul Ezeriş va întâlni formaţia CS Oraviţa, ocupanta locului 9 în Liga a IV-a cărăşeană.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles