[AUDIO] Fotbal american: Reşiţa Locomotives s-a întors cu toate punctele de la Cluj

După ce au învins Titanii bucureşteni la Reşiţa, Locos au bifat şi primul succes în deplasare: în etapa a doua a Campionatului Naţional de fotbal american, elevii lui Bojan Kovacevic s-au impus cu 19-0 pe terenul formaţiei Cluj Crusaders, o echipă cu tradiţie în competiţia internă. Victoria s-a conturat abia în repriza secundă, când reşiţenii au avut câteva sclipiri individuale care s-au dovedit a fi decisive. Ronaldo Tomasello a reuşit două touchdown-uri, Jessie Robbins a înscris unul, iar Vlad Rus şi-a trecut numele pe lista marcatorilor cu un extra-punct. Un succes important, pentru puncte şi pentru moral, spune preşedintele Locomotivelor, Raul Siladi.

„Suntem foarte bucuroși că am reușit să câștigăm la Cluj, mereu meciurile cu ei sunt intense. Crusaders sunt o echipă foarte puternică. În același timp, să jucăm cu ei e o adevărată plăcere, pentru că sunt jucători fair-play, avem parte de meciuri tari, dar avem un respect deosebit pentru echipa din Cluj. Îi felicit pentru organizarea meciului și pentru modul în care a decurs tot meciul. Noi suntem foarte, foarte mândri că am reușit să câștigăm al doilea meci fără să primim puncte. Au fost câteva momente-cheie, clujenii au ratat un field-goal, rar se întâmplă ca mingea să lovească bara. Am avut puțin noroc la acea fază. La pauză a fost 0-0, iar în a doua repriză am reușit să facem niște modificări și, după ce am marcat primul touchdown, am simțit că victoria e în mâinile noastre. L-am marcat pe al doilea și din momentul acela meciul a decurs în favoarea noastră. Rămânem la aceeași atitudine, n-are niciun rost să ne gândim la meciurile de peste o lună sau mai departe.

Noi peste două săptămâni vom avea un meci tare de tot la Târgu Mureș, care a pierdut primul meci împotriva celor de la Rebels, dar a arătat că are o forță ofensivă impresionantă. Mureş Monsters au reușit să marcheze 70 de puncte, ceea ce nu-i de colo. Noi ne mândrim cu defensiva noastră, deci nici într-un caz nu avem voie să intrăm într-un meci în care să marcăm 70 de puncte, trebuie să găsim modalități de a le anihila jocul bun de pase.


Cumva am avut noroc că întâlnim adversari progresiv crescători, deci și noi trebuie să creștem pe măsură ce întâlnim echipe mai puternice. Cred că avem timp câteva zile să le analizăm jocul celor de la Mureș și să pregătim o tactică bună care să ne permită să câștigăm meciul. Repet, o să fie un meci foarte greu, dar pentru noi toate meciurile sunt grele – sau le considerăm cel puțin meciuri grele și încercăm să ne pregătim cât de bine putem. Oricum, sper să oferim în continuare meciuri spectaculoase, așa cum au fost și cele de până acum”, a declarat Raul Siladi, preşedintele-jucător al echipei Reşiţa Locomotives.

esita Locomotives

foto: facebook Cluj Crusaders

De același autor

Related Articles