[AUDIO] Fotbal american: Reşiţa Locomotives încheie pe locul 4 sezonul CNFA

Reşiţa Locomotives a ratat podiumul actualei ediţii a Campionatului Naţional de Fotbal American. În meciul pentru medaliile de bronz, Locos au întâlnit acasă formaţia Cluj Crusaders. Disputat pe terenul sintetic din Valea Domanului, duelul a oferit fanilor din tribune faze dinamice şi reuşite spectaculoase. Atmosfera a fost incendiară, atât în teren, cât şi în tribună – pentru că Vulturii Semenicului,  inimoasa galerie a handbalistilor rossoneri, a venit şi la fotbal american ca să dea tonul încurajărilor. Din păcate, Reşiţa Locomotives n-a reuşit să repete performanţa de anul trecut, când cucerea bronzul contra aceleiaşi echipe. De această dată, clujenii şi-au luat revanşa şi s-au impus cu 26-14. Dincolo de acest insucces, rămâne bucuria de a juca, a spus la final fondatorul Locomotivelor, Raul Siladi.

“A fost o ocazie pentru jucătorii noștri tineri să simtă pulsul unui meci adevărat și cu oarecare miză. Sincer, ne doream foarte mult să câștigăm, dar realist vorbind, știam că vin cu o echipă mult mai experimentată decât noi. Odată ce am băgat în teren doar reșițeni, sau majoritar reșițeni, era clar că valoarea lor o să-și spună cuvântul. Dar, cu toate astea, am riscat. Am vrut să le oferim șansa unui meci și, din păcate, ceea ce presimțeam așa, undeva în colțul minții, că s-ar putea să se întâmple, s-a întâmplat – dar oricum sunt foarte mândru de băieți. Sunt mândru că am reușit să oferim totuși un spectacol frumos. Cred că cei care au fost alături de noi au văzut un meci frumos, au văzut ce înseamnă cu adevărat fotbalul american, cu faze, cu pase lungi, cu placaje frumoase, tot ce înseamnă acest sport.

Deci cred că cei care au fost alături de noi au petrecut o duminică plăcută alături de fotbal american. Am avut şi galerie, spre bucuria noastră. Galeria de la handbal ne-a contactat și a venit. Simțim și noi cumva o mândrie, pentru că ne-au spus că și noi reprezentăm Reșița și vor să vină să ne încurajeze, ceea ce pentru noi e un lucru mare. Vom continua aventura aceasta și în anii următori ani. Mergem înainte, avem foarte mulți jucători tineri, ei trebuie să înțeleagă că dacă vor să facă față, trebuie să pregătească și mai bine. Dar văd în ochii lor dorința și sunt încrezător că lucrurile vor merge în direcția bună”, a declarat Raul Siladi.

foto: Petre Dalea

De același autor

Related Articles