[AUDIO] Fotbal american: Locomotivele au “tamponat” Titanii, în startul noului sezon

Noul sezon al Campionatului Naţional de fotbal american a început bine pentru Reşiţa Locomotives. În faţa propriilor suporteri, pe arena Gloria, Locos au primit replica formaţiei Bucharest Titans, de care au dispus cu 29-0. Marcatorii au fost; DevionYoung – 12 puncte, Vlad Rus – 7 puncte, Dan Gavigan – 6 puncte, Jessie Robbins– 2 puncte și Ronaldo Tomasello – 2 puncte. O victorie importantă, nu doar pentru puncte, ci şi pentru moralul echipei, apreciază fondatorul Locomotivelor, Raul Siladi.

“Suntem foarte bucuroși după acest debut cu dreptul. De fiecare dată când începe campionatul ai un pic de emoții în plus, pentru că nu știi, oricât te-ai pregătit, la ce nivel ești, nu știi valoarea adversarilor. Pot să spun că Bucharest Titans au adus la Reșita un lot foarte foarte bun. Am avut parte de niște adversari extrem de puternici, dovadă că în prima repriză scorul a fost doar 9-0. Abia în partea a doua jocului am reușit să ne impunem cu adevărat. Aici s-a văzut disciplina noastră, cred, și faptul că ne-am pregătit foarte, foarte serios, poate cel mai serios de când existăm.

Am reușit să oferim un spectacol foarte bun celor prezenți în număr mare, care au venit să ne încurajeze și chiar pot să spun că i-am simțit alături de noi și că ne-au purtat spre victorie. Chiar dacă la început vremea a fost nefavorabilă, pe parcursul jocului a ieșit și soarele și în final toate au mers în direcția bună. În ceea ce priveşte lotul nostru, n-aș vrea să fac o comparație cu anul trecut decât din punct de vedere al lotului reprezentat de reșițeni, care este mult mai numeros. Chiar ne-am uitat astăzi pe lot și avem 30 de jucători reșițeni. Niciodată n-am avut așa un lot numeros. Aveam în permanență ajutoare, ba de la Timișoara, ba de la București. Acum ne putem baza pe 30 de jucători. Majoritatea sunt începători, dar consider că e o combinație perfectă între veterani, jucători fără experienţă și jucătorii americani, care evident că aduc plusvaloare. Și dacă tot am pomenit de cei noi, vreau să îi felicit. La un moment dat, spre finalul meciului, am avut în teren şase jucători noi în defensivă, spre bucuria noastră. Vom juca din două în două săptămâni, e același număr de partide ca şi în campionatul trecut, doar că, din nefericire, anul ăsta avem trei deplasări consecutive, deci vom avea parte de mai puține meciuri pe teren propriu.

Vom încheia sezonul regulat cu un meci acasă cu Timișoara și sperăm ca după aceea să fim calificați în play-off. Dacă vom obține victorii suficiente, să sperăm că vom avea parte de încă un meci acasă în play-off. Dar mai e mult până atunci. Noi am hotărât să luăm fiecare meci în parte, să nu ne facem planuri mai departe decât peste două săptămâni când avem următorul meci. Avem bronzul naţional, dar e greu de spus ce va fi anul acesta, fiindcă toate echipele s-au întărit, toate par să arate mult mai bine. Va fi un campionat foarte echilibrat. Evident că după clasamentul de anul trecut noi suntem cotați cu șansa a treia. Nu vrem să ne facem planuri. Sigur că odată ce ai obținut o medalie de bronz, îţi propui să nu cobori niciodată mai jos. Vom vedea. Încercăm să abordăm fiecare meci cu obiectivul de a-l câștiga. Acum, de la vorbe până la fapte e o distanță destul de mare, trebuie să dovedim în teren”, a spus Raul Siladi.

Reşiţa Locomotives: Jessie Robbins, Ronaldo Tomasello, Alexandru Pintea, Devion Young, Alin Tulburean, Vlad Rus, Dragos Ungureanu, Alex Rus, Lavian Franghiu, Marian Manole, Claudiu Dragoescu, Georgescu Bus Andrei, Abel Andras, Halmaci Andrei, Vlad Gal, Ionut Voinea, Liviu Hergelici, Raul Siladi, Billy Hatten, Eduard Chirculescu, Andrei Paica, Sergiu Boca, Vlad Bumbu, Gabriel Alexandru Sas, Daniel Gavigan, Paul Mezin, Andrei Rusu, Codrut Negrau, Catalin Boieriu, Cosoveanu Alexandru, Petronel Beta, Gabriel Buzera, Bogdan Calinescu, David Țîru, Serban Cresnac. Antrenor: Bojan Kovacevic.

În runda următoare, pe 24 septembrie, Reşiţa Locomotives va evolua în deplasare la Cluj Crusaders.

foto: Petre Dalea

Cele mai citite

Related Articles