[AUDIO] Final de sezon cu victorie! “Locomotivele” reșițene au cucerit bronzul Campionatului Național de Fotbal American

S-a tras linie în Campionatul Național de Fotbal American, iar “Locos”  se mândresc cu medaliile de bronz! Disputată pe arena Gloria din municipiul de pe Bârzava, finala mică a adus față în față echipele Reșița Locomotives și Cluj Crusaders, învinsele din faza semifinală de acum două săptămâni. După câteva jocuri mai puțin inspirate, reșițenii au strâns rândurile și au reușit să-și adjudece bronzul național, în urma unei victorii clare, 36-0. A fost un sezon cu care ne mândrim, și un punct de plecare pentru viitorul campionat, a spus la final președintele-jucător al Locomotivelor, Raul Siladi.

“Ne bucurăm foarte mult că am reușit să câștigăm medaliile și să oferim din nou un meci frumos. E adevărat că în fotbalul american de obicei doar locul 1 contează, dar, fiind o echipă în reconstrucție, o echipă nouă, pentru noi este o bucurie să jucăm și să câștigăm o finală, să avem niște medalii. Ne-am propus să oferim spectacol și, dacă putem, să câștigăm niște meciuri. Bucuria astăzi e mare, dar în același timp am văzut meciul acesta ca o pregătire pentru sezonul viitor. Adică, dezamăgirea după semifinala pierdută a fost mare, am zis să uităm ce s-a întâmplat și din momentul acesta să ne gândim deja la sezonul viitor, iar acest meci să-l vedem ca primul din sezonul care urmează. Ne doream să jucăm finala dar, în același timp, am avut mult-mult de recuperat ca experiență față de celelalte echipe. Dar am arătat că putem să jucăm aproape  fiecare meci de la egal la egal și asta ne bucură. Din meciurile pe care le-am jucat trebuie să învățăm ce am făcut bine, ce am greșit și să corectăm greșelile. Cel puțin două săptămâni o să fim în vacanță și vom relua pregătirile în funcție de programul competițional de anul viitor. Dacă începem din martie, va trebui să reluăm repede antrenamentele, iar dacă va fi din nou un sezon de toamnă, ca anul acesta, atunci o să luăm o pauză puțin mai lungă și o să ne concentrăm mai mult pe recrutări”, a spus Raul Siladi.

În finala mare a campionatului, Bucharest Rebels s-a impus cu 40-30 în fața celor de la Mureș Monsters. Pentru bucureșteni, acesta este cel de-al cincilea titlu național.

De același autor

Related Articles