[AUDIO-EXCLUSIV] Narcis Mihăilă, calificat la JO 2016: cursa de la Roma a fost perfectă!

Mărșăluitorii de la CSM CS Universitatea Reșița se întorc astăzi acasă, după reușitele de la Campionatul mondial pe echipe de la Roma. Ana Rodean și Narcis Mihăilă s-au calificat, la Jocurile Olimpice de la Rio, datorită timpilor înregistrați la Roma. Narcis Mihăilă a vorbit, în exclusivitate pentru Radio Reșița, despre cursa de 50 de km, despre care sportivul a menționat că a făcut parte dintr-o zi perfectă:

„Am fost puternic de la început. M-am simțit în formă fizică bună.  Ziua de duminică a fost una perfecta, așa cum trebuia. Vremea a fost favorabilă acestui rezultat. Am reușit să fac un Personal Best cu 22 de minute mai bun, față de timpul din 2014, unde am parcurs distanța în 4 ore, 26 de minute și 28 de secunde”.

 La 50 de km, la Roma, Narcis Mihăilă a încheiat în 4 ore, 3 minute şi 42 de secunde, îndeplinindu-şi baremul pentru olimpiadă. Sportivul, legitimat la CSM CS Universitatea Reşiţa şi pregătit de antrenorul reşiţean, Octavian Mărăran a încheiat cursa pe locul 21, din peste 60 de mărşăluitori. Ceilalți mărșăluitori români prezenți la competiție nu au reuşit să ajungă la linia de finiș: Marius Cocioran (care are baremul pentru JO) a abandonat, iar Florin Știrbu și Cătălin Husani au fost descalificați. De altfel, au terminat întrecerile de 50 km,  doar 29 de sportivi din cei 67 înscriși. Colegul lui Narcis Mihăilă de la CS Universitatea Reșița, Alin Știrbu nu a reușit să-și îndeplinească baremul, dar mai are o șansă peste aproximativ două săptămâni, când va putea participa la o altă cursă, dar împreună cu antrenorul Octavian Măzăran urmează să stabilească, ce cursă va fi aceasta.

Ana Rodean legitimată la CS Universitatea Reşiţa s-a calificat și ea la Jocurile Olimpice de la Rio. Cu această calificare România a realizat numărul maxim de 3 sportive ce pot participa în proba de 20 km marş la Olimpiada din această vară. De altfel din cei 18 sportivi calificați la atletism în acest moment, jumătate vor participa în probele de fond: 4 la maraton  și 5 la marș.

sursa foto: murcia.com

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles