[AUDIO] Eveniment sportiv inedit în Banatul Montan: Reșița Stairs Challenge!

604

La Reșița va avea loc duminică, 28 martie un eveniment sportiv nou pentru municipiul de pe Bârzava – Reșița Stairs Challenge!  Este vorba despre un concurs de alergare în  urcare pe scări până pe Dealul Golului – La Stemă, stema UCMR. Reșița Stairs Challenge, care se va desfășura la finalul acestei luni în organizarea Asociației Bike Attack din municipiu.

Detalii are unul dintre organizatori, reșițeanul Laszlo Kokovics:

”Invităm reșițenii, dar nu numai pe ei, la un concurs inedit pentru zona noastră, primul concurs de gen din județul Caraș-Severin. Este o competiție de urcare pe scările din dreptul Văii Domanului, zona semaforului de la Lidl, până la Stema din Dealul Golului. Este un concurs de alergare trail în urcare pe o lungime de 400 m, cu o diferență de nivel semnificativă de 110 m.  Alergătorii mai experimentați pot parcurge acest traseu în jur de 4-5 minute. Recordul este de 4 minute și 10 secunde. Este o provocare pentru reșițenii care nu au urcat încă până la Stemă sau pentru cei care vor facă un pic de mișcare. Reșița Stairs Challenge, o să fie un eveniment interesant! Participanții trebuie să aibă peste 15 ani, în rest nu există limită de vârstă. Ne așteptăm la peste 120 de participanți. Am stabilit și categorii la care se va concura: juniori pana în 18 ani, Open de la 18 până 60 de ani și seniori, peste 60 de ani. Avem și premii, atât în bani, cât și în produse utilizate în diversele activități în mișcare. Ca măsuri de siguranță anticovid, am stabilit ca stratul să fie individual, la un interval de un minut între concurenți, iar toți concurenții vor primi câte o mască, astfel încât la finish să o poarte, inclusiv la festivitatea de premiere. Premierea se va face chiar în Poiana Golului, unde decorul este spectaculos. Înscrierile au început și se fac online sau la fața locului până la ora de start, prin completarea formularului disponibil pe pagina oficială a evenimentului, a spus Laszlo Kokovics.

Evenimentul sportiv ”Reșița Stairs Challenge” este organizat de Asociația Bike Attack, împreună cu Primăria Reșița, și va avea loc duminică,28 martie de la ora 9.00.