[AUDIO] Egal cu repetiție. Reșița și Timișoara au încheiat nedecis al doilea duel din divizia A de handbal

Prima etapă din returul diviziei A de handbal masculin a programat în Polivalenta reșițeană confruntarea dintre echipa locală CSM Reșița și SCM Politehnica Timișoara II. Întrucât meciul din tur se încheiase la egalitate, rossonerii reșițeni și-au dorit foarte mult o victorie care să demonstreze că Reșița are echipa mai  bună în acest eșalon. Al doilea derby bănățean din faza grupelor a consemnat un joc echilibrat și destul de tensionat, între două garnituri tinere și foarte ambițioase. CSM Reșița a condus la pauză cu 15-14, dar a pierdut acest fragil avantaj în partea a doua a întâlnirii. După cele 60 de minute regulamentare, tabela a consemnat egalitatea la 27, spre dezamăgirea gazdelor.  Nervii au stricat jocul Reșiței, a apreciat portarul Ionuț Tănasă.

“A fost un meci destul de greu, exact cum ne așteptam să fie. Din păcate, nu am învățat din greșelile pe care le-am făcut la ei acasă. Am fost puțin cam nervoși, ceva nu ne-a ieșit cum trebuie, dar trebuie să strângem rândurile și să mergem mai departe. Să avem mai multă luciditate la finalizare. Apărarea cred că a fost destul de bună, cu mici greșeli, dar trebuie să băgăm mingea în poartă. Altfel, e greu”, a declarat portarul Ionuț Tănasă.

Principalul marcator al Reșiței, Raul Heimbach, a recunoscut că jocul rossonerilor a lăsat de dorit :

“A fost un meci destul de greu pentru noi. Din punctul meu de vedere, am jucat destul de modest. Aveam și o revanșă de luat după meciul de la Timișoara, care s-a terminat tot egal. Sper să strângem rândurile, deoarece ne așteaptă câteva meciuri foarte grele pe care trebuie să le câștigăm. Nu știu ce n-a mers la acest joc, cred că am intrat toți puțini nervoși în joc. Nu vreau să comentez prea mult, dar jocul de la acest meci nu ne-a ieșit”, a spus Raul Heimbach.

 În schimb, antrenorul timișorenilor, Gonzalo Tajuelo, s-a arătat mulțumit de evoluția tinerilor jucători de la Poli, în fața unei echipe bune a Reșiței:

“Cred că echipa din Reșița are multe variante, atât în atac, cât și în apărare. Cred că este o echipă complicată, care evoluează foarte bine. Copiii de la noi au făcut o performanță foarte bună, mi-a plăcut. Noi am plecat cu idei pentru atac și apărare în meciul cu Reșița, am conceput un plan, o strategie. Sunt foarte fericit pentru performanța aceasta.  Avem încredere în noi, iar jocul echipei e în creștere. Am scos un punct acasă și un punct în deplasare cu Reșița, e OK. Ideea noastră e să folosim copiii în divizia A ca să capete experiență. Toată echipa este formată din juniori I, avem doar patru jucători de tineret, de 19 ani. Avem jucători care pot ajunge cu siguranță în Liga Zimbrilor în viitor”, a spus tehnicianul spaniol al Timișoarei.

CSM Reșița: Marius Negru (2), Constantin Obrogea, Cosmin Blagoe, Marius Bahan (6), Ionuț Tănasă, Snezan Radoslavevici (4), Raul Heimbach (6), Cosmin Burac, Marian Negru (5), Andrei Bondoc, Denis Kirsch (1), Alex Gîrban (1), D. Turcuman, Lucian Ignat (1), Eduard Belchite (1), Denis Dumuță.

După această etapă, CSM Reșița se menține pe locul doi, dar distanța față de ocupanta locului trei este acum de numai un punct. Rossonerii au 17 puncte, iar CS Universitatea Craiova totalizează 16. Miercurea viitoare, în etapa a 9-a, cele două echipe se vor întâlni în Bănie.

Cele mai citite

Related Articles