E tot mai greu pentru HC Adrian Petrea Reșița. Mai mulți jucători se pregătesc de plecare

256

Situația în care se află echipa masculină de handbal Adrian Petrea Reșița este din ce în ce mai grea. Salariile jucătorilor sunt neplătite de câteva luni, unii jucători se pregătesc de plecare, acestea alăturându-se unui joc al formației nu la cel mai înalt nivel. Antrenorul Adrian Petrea a vorbit despre situația tensionată de la echipă:

 

”Sunt tensiuni din cauza rezultatelor, din cauza locului în clasament, asta afirm din poziția antrenorului. Din punct de vedere al vicepreședintelui și al unui membru fondator spun că sunt tensiuni din cauza altor factori. Sunt probleme financiare, probabil de aceea jucătorii nu au același randament. Este o situație tensionată, care sperăm s-o gestionăm și să trecem peste. La ora actuală noi suntem eligibili pentru oricine dorește să investească în noi. Ne schimbăm și numele dacă cel care dorește să ne ajute ne-o va cere. La momentul actual nu avem un sponsor să achite o mare parte din cheltuieli.”

Unii jucători prezenți la întâlnirea de astăzi au confirmat că sunt pe picior de plecare de la formația reșițeană, data fiind situația financiară. Unul dintre ei este extrema Florin Dospinescu:

 

”Nu mai contează câte salarii avem de luat sau nu. Presiunea aceasta este pe noi și fiindcă nu am câștigat în unele meciuri. Au intervenit și problemele salariale. Atmosfera s-a stricat în vestiar, la antrenament. Dacă nu vine foarte repede un ajutor, nu știu câți jucători o să mai rămână în echipa aceasta. Eu unul voi renunța la formație după meciul cu Turda, dacă nu se va rezolva cumva.”

Primarul Reșiței Ioan Popa a vorbit tot astăzi despre posibilitățile primăriei de a susține formația de primă ligă:

 

”Ceea ce știu eu este că echipa reșițeană se confruntă cu probleme destul de mari. Era momentul potrivit ca noi să ne alăturăm formației și ceea ce putem face noi, ca să avem acordul tuturor consilierilor este să sprijinim handbalul prin Proiecte. Ei să vină cu un proiect la noi, iar noi să sprijinim financiar aceste proiecte. Ar mai exista varianta în care să preluăm controlul asupra echipei, moment în care am putea să alocăm resurse mai mari decât în proiecte. Aceasta se poate face numai în urma unor negocieri cu ei, dacă ei acceptă acest lucru și dacă îi vom convinge pe consilierii locali. Așteptăm un document din partea lor, pe care să-l supunem spre aprobare în CL, și dacă el vine, în ședința de CL din noiembrie să-l punem pe ordinea de zi, a spus primarul Ioan Popa”.

HC Adrian Petrea Reșița va juca în campionat miercuri, 26 octombrie pe teren propriu de la ora 16.00 cu Potaissa Turda.