[AUDIO] Dublu succes pentru handbalistele de la Liceul Traian Vuia! Junioarele reșițene au învins echipe din Timiș

Handbalistele junioare II ale Liceului Teoretic Traian Vuia din Reșița au încheiat victorioase meciul disputat pe teren propriu în compania formației similare a grupării Cîtu Timișoara. Disputat în sala de sport a liceului reșițean, derbiul fruntașelor din seria G a consemnat o primă repriză echilibrată, încheiată cu avantaj minim pentru formația oaspete, 13-12. După pauză însă, fetele de la Vuia au fost clar echipa mai bună. Partea a doua a întâlnirii s-a încheiat cu scorul de 15-5 în favoarea reșițencelor, care s-au impus la general cu 27-18. Fetele revin treptat în formă, dar se simt încă efectele perioadei de inactivitate, a declarat profesoara Lucia Moruț, care și-a felicitat elevele pentru dăruire:

“A fost un meci greu. Mă așteptam la acest lucru, pentru că juca locul 1 cu locul 2. Formația Cîțu Timișoara este o echipă foarte bună, privată și de temut. Dacă în prima parte a jocului fetele mele au pierdut pe final repriza, le felicit pentru că s-a văzut valoarea lor în a doua repriză. Și-au revenit imediat după pauză și mă bucur foarte mult pentru acest lucru. Felicit și adversarul pentru joc. Trebuie să ținem cont că noi am stat un an și jumătate, iar cu atât mai mult merită felicitate aceste minunate sportive. Am pierdut-o și pe Ioana Danilescu, care nu mai este în lot. Ioana era un pion foarte important, dar, cu toate greutățile pe care le-am avut într-un an și jumătate, suntem acolo sus, ne batem la locurile 1-2”, a declarat profesoara Lucia Moruț.

O scurtă analiză a jocului de la Reșița a făcut și Mirela Cîtu, antrenoarea grupării timișorene:

O întâlnire foarte bună, un meci destul de echilibrat în prima repriză, în care noi am dominat. Se pare că ne-am mulțumit cu o repriză. În a doua am căzut, am ratat foarte mult, iar rezultatul e cel de pe tabelă. Două echipe bune, echilibrate și ambițioase, care își doresc să câștige și să ajungă cât mai sus, deci un meci chiar foarte bun, din care am avut fiecare câte ceva de învățat. Ne dorim să urcăm cât mai sus, pentru noi este important să creștem aceste jucătoare”, a spus Mirela Cîtu.

Una dintre cele mai bune jucătoare ale echipei reșițene a fost de această dată portărița Lorena Scurtu, care a avut numeroase parade inspirate.

“A fost un meci greu, mai ales în prima repriză, până ne-am mobilizat. Ne-au condus la pauză cu un gol, dar am vorbit cu antrenoarea la vestiar, ne-a dat încredere și  am reușit să obținem victoria până la final. Echipa noastră merge foarte bine. Dacă reușim să ne mobilizăm și pe mai departe așa cum am făcut-o în meciurile trecute, eu zic că o să ajungem departe anul acesta”, a spus Lorena Scurtu.

De remarcat că weekendul handbalistic a fost favorabil și junioarelor I de la Liceul Traian Vuia. Cealaltă echipă antrenată de profesoara Lucia Moruț a jucat tot acasă și s-a impus clar, cu scorul de 33-23, în fața echipei CS HC Jimbolia.

Cele mai citite

Related Articles