[AUDIO] Doi dintre juniorii de la CSM Reșița au fost convocați pentru un trial la lotul național Under 15

Munca în Centrul de Copii și Juniori de la CSM Reșița începe să dea roade. Astfel, în urmă cu câteva zile, pe adresa clubului din Valea Domanului a ajuns din partea Federației Române de Fotbal o convocare pentru doi dintre juniorii reșițeni de a lua parte la o acțiune de formare a lotului național Under 15. Este vorba despre jucătorii Flavius Dobre și Mario Chiratc, antrenați de Dan Boltaşiu.

”Sunt mulțumit de reușitele din Centrul de Copii și Juniori”, a afirmat președintele CSM Reșița, Cristi Bobar:

„La Centrul de copii sperăm ca lucrurile să intre uşor-uşor în linie dreaptă. Chiar în urmă cu câteva zile am primit o convocare pentru un trial la loturile naţionale, copii născuţi în 2006, care se va ţine în data de 30 septembrie la Hunedoara. Este vorba despre jucătorii Flavius Dobre şi Mario Chiratc, doi jucători care evoluează pe posturile de mijlocaşi. Ei trebuie să fie prezenţi în data de 29 septembrie, cu testele COVID făcute, la Hunedoara. Va fi acolo cu ei şi coordonatorul Călin Cheregi, pentru a urmări selecţia făcută acolo. Este îmbucurător pentru noi faptul că Federaţia începe să se intereseze de copiii de la CSM Reşiţa. Grupa 2006 este o grupă foarte bună, este antrenată de Dan Boltaşiu, dar mai sunt grupe bune, inclusiv cea de 2005. Cu răbdare, vom avea rezultate. La selecţia amintită participă trei judeţe, iar cei mai în formă jucători vor merge mai departe, vor fi selectaţi de antrenorii federali. Bineînţeles, ideea este să se ajungă la faza finală, lotul naţional pe 2006. Mă bucur nespus, aţi văzut, şi Cătălin Bagherea a debutat la echipa mare. El a avut o ocazie mare atât la Bacău, cât şi acum, la ultimul meci de acasă. Este un copil pe care l-am văzut aici, la centru, şi sunt sigur că va avea perspective foarte frumoase, am spus-o mereu şi o spun în continuare. În momentul de faţă, doar cei doi copii menţionaţi sunt convocaţi, dar sunt sigur că vor urma şi alţii, pentru că avem un coordonator foarte bun, pe Călin Cheregi, care face şedinţe săptămânale cu antrenorii de la centru, apoi urmăreşte toate antrenamentele. Cred că şi antrenorii noştri au plăcerea de a lucra şi ambiţia de a scoate copii buni. La centrul de copii nu mai sunt atât de mulţi antrenori cum erau în urmă cu câţiva ani. Unii au ieşit la pensie, mai sunt 6 antrenori care lucrează cu câte două grupe. Chiar ar trebui ca un antrenor să lucreze cu o grupă, dar am spus să încercăm aşa, să vedem ce va ieşi. După ce am făcut un afiş şi am organizat şi nişte selecţii s-a înfiinţat şi grupa de 2014, părinţii sună, îşi aduc copiii la fotbal, este un lucru bun pentru club. Dar trebuie răbdare şi atenţie la antrenamentele care se lucrează, pentru că la 2005-2006 copiii au deja nevoie de forţă, de coordonare, de viteză explozivă, şi toate acestea trebuie lucrate cu atenţie de antrenori”, a afirmat Cristian Bobar.

Acțiunea de formare a lotului național de fotbal Under 15 va avea loc la Hunedoara, în data de 30 septembrie. Sportivii trebuie să se prezinte cu un test pentru COVID-19 , iar acesta va fi, obligatoriu, efectuat în zilele de 24 și 25 septembrie.